Divatba jött a zuhanyturizmus Németországban

Mivel egyre több társasházban korlátozzák a melegvíz-szolgáltatást, van, ahol reggeli és esti idősávokat vezetnek be, sokan úgy oldják meg a napi fürdést, hogy sportklubokba váltanak bérletet és oda járnak zuhanyozni. Az egyik sportklub vezetője, Boris Schmidt, a Freiburger Kreis elnöke már zuhanyturizmusról nyilatkozott – írja a Mandiner.

A cikk arról is beszámol, hogy sokan a házi kedvenceiket állatmenhelyekre viszik, mert nem tudják fűteni a terráriumokat, akváriumokat. A lakásokban sincs hőség, mert a korábbi 21-22 fok helyett 18-19 fokra állítják a termosztátokat. A közvilágítást több településen is jelentősen korlátozzák.

A helyzet miatt nagy gondban vannak a sportegyesületek vezetői, akik a jelenlegi válságot súlyosabbnak tartják, mint a koronavírus-járvány kezdetén volt. A kluboknak árat kellett emelni, hogy fedezni tudják a megemelkedett költségeket, ugyanakkor drasztikus takarékossági lépéseket is bevezetnek, például csökkentik a helyiségek és a víz hőmérsékletét. Utóbbi miatt egyes helyeken a gyermekeknek szóló úszótanfolyamokat is törölni kellett.