Online oktatásra térnek a Miskolci Egyetem levelező képzései

Az online képzési tartalmak szélesebb körben és könnyebben elérhetővé válnak a Miskolci Egyetem valamennyi karán. Az október 3-án életbe lépő oktatási rendről szóló rektori utasítás a napokban jutott el az érintettekhez – olvasható közleményükben.

Tervezhetőbb időbeosztás

Azért döntöttek az online oktatási forma mellett, mert napjainkban felértékelődtek a digitális szolgáltatások, és legtöbben munka és család mellett folytatják tanulmányaikat, ezért számukra az online oktatási tér használata tervezhetőbb időbeosztást jelent.

Segédletek a távtanuláshoz

A pandémia alatt szerzett tapasztalatainak köszönhetően az online oktatás során a Miskolci Egyetem biztosítja a hallgatók számára az előmenetelüket támogató, a képzés hatékonyságát segítő e-learning oktatási platformot. Az online oktatásra lehetőséget adó rektori utasítás egy keretszabályt ad a karok dékánjai számára, megteremtve a lehetőséget a szakmai mérlegelésre egy adott szak, vagy akár egy-egy kurzus tekintetében.

Az elméleti órák hatékonyságát a digitális képzési formák az elmúlt évek tapasztalatai szerint nem befolyásolták, az elméleti online oktatás mellett a személyes jelenléthez kötött gyakorlatok megtartására továbbra is lehetőség van az egyetemi karok döntése alapján.