MISKOLCON MŰKÖDIK AZ ORSZÁG EGYIK LEGJOBB TOURINFORM IRODÁJA

Az ország három legjobbja között szerepel a miskolci Tourinform iroda. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Magyar Turisztikai Ügynökség rendszeresen értékeli az irodák szakmai teljesítményét. A június 30-án zárult 2021-2022-es időszakban a miskolci Tourinform közel 100 százalékos teljesítményével a legjobbak közé került, azaz minden olyan kritériumnak eleget tett, amelyet a kiválóan teljesítő irodáktól elvárnak. Ezek között szerepel a munkatársak felkészültsége, helyismerete, a kiadványok és a programok sokszínűsége, valamint az iroda rendezettsége is.

Kupcsik Sarolta, a Tourinform Iroda Miskolc irodavezetője elmondta, az alapszolgáltatások mellett a miskolci információs iroda egyéb szolgáltatásokkal is várja a vendégeket, turisztikai weblapot üzemeltetnek, és hétről hétre összeállítanak egy programajánló hírlevelet is. Emellett itt működik a Miskolc Pass turisztikai és városkártya teljes körű ügyfélszolgálata és a Miskolc Bolt, valamint az iroda szervezi a nagy népszerűségnek örvendő miskolci városnézéseket.

– Egyrészt vannak megrendelhető idegenvezetéseink, városnézéseink. Ezeket különböző nyelveken tudjuk elkövetni, és vannak az előre meghirdetett, garantált tematikus városnézéseink, amiket kibővítettünk, hiszen már nyolcadik éve folynak a tematikus séták – részletezte Kupcsik Sarolta, aki kiemelte még: a városnéző séták természetesen ősszel is folytatódni fognak.

A Miskolci Tourinform iroda évente 11 és fél ezer ügyfelet fogad, ami átlagon felüli szám. Többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a miskolcit a legjobbak közé választották. Munkatársaik rendszeresen részt vesznek azokon a tréningeken, konferenciákon, amelyeket a hálózatban dolgozó 240 Tourinformos számára szervez az MTÜ, és mindenki sikeresen teljesítette a vizsgakövetelményeket is. Az irodák teljesítményét ugyanis nemcsak egymáshoz, hanem az országos átlaghoz is viszonyítják.

Szopkó Tibor, Miskolc alpolgármestere kedden az irodában személyesen gratulált a dolgozóknak a szép eredményért. „Sok mindenre nagyon büszkék lehetünk Miskolcon, de az egyik legbüszkébbek ebben az időszakban éppen erre a díjra vagyok, hiszen azt tanúsítja, hogy nagyon magas szakmai színvonalon végzi a munkáját az a három kolléga, aki az iroda működéséért felel” – mondta el lapunknak a helyszínen a városvezető.

A Tourinform Miskolc iroda munkatársai szeptember végén a Turizmus Világnapjához kapcsolódva tervezik, hogy egy, a munkájukat bemutató programot szerveznek a szakma és az érdeklődők számára.

A Tourinformról
A Tourinform Miskolc a Magyar Turisztikai Ügynökség 100 Tourinform irodát tömörítő szakmai hálózatának tagja. Az MTÜ nemcsak országos és térségi kiadványokkal, hanem feladatokkal is ellátja a Tourinformokat, s ezeknek a feladatoknak a teljesítését egy bonyolult minőségbiztosítási rendszerben ellenőrzi. A vizsgálat kiterjed többek között a munkatársak szakmai felkészültségére, helyismeretére, nyelvtudására, a szolgáltatások mennyiségére és minőségére, az iroda rendezettségére, a kiadványkínálatra is. Mindezt különböző módokon ellenőrzik; évente több alkalommal végeznek próbavásárlásokat – személyesen, telefonon és írásban is. A fentieken kívül természetesen nem csak az ügyfélszolgálati teljesítményt vizsgálják, hiszen az irodahálózat rengeteg háttérmunkában is részt vesz; pl. a Tourinformok végzik a Nemzeti Turisztikai Adatbázis kezelését és aktualizálását – a miskolci iroda adatgyűjtő területe 57 települést foglal magába, ami közel kétszerese az országos átlagnak.

minap.hu