Miskolc. Elúszott a közgyűlés. De elúszik a víziközmű átadása is?

A város internetes honlapjának tanúsága szerint rendkívüli miskolci közgyűlést nem hívott össze a megadott határidőig Veres Pál polgármester, így a közgyűlésre tartozó döntések sem születhettek meg. Érdekesség, hogy összehívta viszont a polgármester a miskolci közgyűlés szeptember 29-i rendes ülését, ám annak napirendi pontjai között sem szerepel a víziközmű-vagyonnal kapcsolatos előterjesztés.

Kötelező a határidő

Megkerestük kérdéseinkkel az integrációs programban az állam nevében eljáró Nemzeti Vízművek Zrt.-t is. Kíváncsiak voltunk, hogy milyen stádiumban vannak a tárgyalások Miskolc esetében és érvényes-e a megadott határidő a városra? A Nemzeti Vízművek Zrt. válaszában leszögezte, hogy az integrációs programban történő részvétel az önkormányzatok önkéntes döntése. Hangsúlyozták, hogy „a Technológiai és Ipari Minisztérium által meghirdetett integrációs program határideje a programban önkéntesen résztvevő önkormányzatokra egységesen vonatkozik.”
Mindezek fényében érdeklődéssel várjuk annak magyarázatát, hogy miért nem hozott döntést a kérdésben a szeptember 20-i határidőig a miskolci közgyűlés?

boon.hu