5 dolog, amit érdemes meggondolni kanapévásárlás előtt

 

 

Ezekre a szempontokra kell feltétlenül ügyelni.

 

5 dolog, amit figyelembe kell venni kanapé vásárlása előtt

 

A kanapé minden otthon sztárja és központi eleme. Elengedhetetlen, hogy időt, gondolkodást és energiát fektessen abba, hogy megvásárolja a belső teréhez tökéletes kanapét. Összegyűjtöttük azt az 5 kulcsfontosságú tényezőt, amelyeket figyelembe kell venni az ideális kanapé kiválasztása során.

 

  1. Próbáld ki, mielőtt megvásárolnád!

 

Álljon a legfontosabb kanapévásárlási szabály az első helyen. Egyszerű, de mégis létfontosságú: próbáld ki, mielőtt megveszed! Bármilyen pompás lehet egy kanapé , de ha nem kényelmes, és nem tudsz pihenni rajta, akkor nem a megfelelő darab az

otthonodba! Helyezd magad kényelembe az üzletben. Feküdj fel a kanapéra, és hívd oda az egész családot, hogy megtudd, megfelelő-e a méret, a puhaság/keménység, a szélesség, a lábmagasság és a párnák puhasága, mielőtt hazaviszed.

 

  1. Fektess be egy minőségi keretbe!

 

A kanapék hosszú távon használható bútordarabok, amelyeket befektetésnek is tekinthetünk. Amikor kanapét választasz az életteredbe, létfontosságú, hogy a lehetőségeiden belül elérhető legjobb minőségbe fektess be. A kanapé kiválasztásakor mindig figyelembe kell venni a vázszerkezetet, és azt, hogy miből készült (keményfa, fém, olcsó vázfa stb.). Hiszen olyan kanapét szeretnél, ami ellenáll a külső hatásoknak.

 

  1. A párna kényelme

 

Az esztétikum mellett kulcsfontosságú annak figyelembe vétele is, hogy miből készült a kanapé belső része. A kanapék többféle anyaggal is megtölthetők, amelyek közül a három leggyakoribb a toll, a hab és a rost. Míg a párna kényelme a személyes preferencián múlik, magát a kanapét illetően optimális, ha a toll és a habszivacs ötvöződik benne, így a habszivacs szilárd szerkezetét a tollak puhasága egészíti ki.

 

  1. A szövet

 

A kanapé anyagának kiválasztása az egyik legnehezebb döntés, amelyet meg kell hoznod. Szereted a klasszikus bőr megjelenését, vagy inkább a minimalista

lenvászont választanád? Elég merész vagy egy mintához, vagy inkább megőriznéd a semleges eleganciát? Amikor kiválasztod a megfelelő szövetet a kanapéhoz, elengedhetetlen, hogy figyelembe vedd a belső tér esztétikáját, az uralkodó színpalettát vagy stílusjegyeket, hogy ne olyan kanapét válassz, amely disszonanciát kelt az életteredben.

 

  1. A megfelelő hely

 

Megtaláltad a tökéletes kanapét, de vajon el fog férni otthon? Mielőtt elindulnál kanapét vásárolni, elengedhetetlen, hogy felmérd a lakóteret, és papírral vagy ragasztószalaggal jelöld az ideális kanapé méreteit a padlón néhány különböző konfigurációban. Így biztosíthatod, hogy a kiválasztott kanapé illeszkedjen a hely méret-, és alakkorlátaihoz.