Az RTL élőben adja a királynő temetését

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 19. 11:00

A Fókusz különkiadásában Gál Petra és stúdióvendégei követik nyomon II. Erzsébet királynő temetését. Az adásban többször kapcsoljuk Londonból a helyszínen tartózkodó Szellő Istvánt. A stúdióvendégek – Görög Ibolya protokollszakértő, Németh Linda történész, Dr. Szatmári Judit Anna muzeológus, divattörténész és Bukovszky Zoltán Ákos, a brit királyi család szakértője – az események kommentálása mellett arról is beszélgetnek majd, hogy mit jelentett a briteknek és a világnak II. Erzsébet, a történelem egyik legismertebb, mégis legtitokzatosabb asszonya.

A világ szinte összes vezetője és további 400 ezer ember búcsúztatja Londonban II. Erzsébetet. A királynő koporsóját múlt hét szerdán ravatalozták fel a londoni parlament legősibb épületében, az 1097-ben emelt Westminster Hallban. A ravatal hétfő hajnalig volt látogatható. Sokan több napig is sorban álltak, hogy egy pillantást vethessenek az egykori királynő ravatalára. Az utolsó emberről, akit még beengedtek a sorba itt írtunk bővebben.

II. Erzsébet temetését a palota emberei és a hatóságok percre pontosan megtervezték. Az utolsó alattvalók reggel fél nyolcig érkezhettek a ravatalhoz, kilenckor pedig megnyitotta kapuit a Westminster apátság a gyászszertartásra érkezők előtt. Ha a nap további menetrendjére kíváncsi, kattintson ide.

A királynő halálára Harry herceg és Meghan hercegné is az Egyesült Királyságba utazott, és állítólag ott tartózkodásuk most sem múlt el botrányok nélkül. A hétfői temetés után fogadást tartanak a Buckingham-palotában, ahova előszörr meghívták a hercegi párt is, majd közölték velük, hogy ezt mégis lemondják.