A Google olyan hatalmas… A legtöbbjükről egyszerűen nem is tudjuk, hogy léteznek
A Google olyan hatalmas, hogy más kereső rendszereket is
el-„rejteget” előlünk. A legtöbbjükről egyszerűen nem is tudjuk, hogy léteznek. Eközben még mindig rengeteg nagyszerű keresőmotor van, amelyek könyvekre, tudományokra és egyéb okos információkra specializálódtak. Itt egy lista azokról az oldalakról, amelyekről talán még sosem hallottál:
www.refseek.com – tanulmányi erőforrások keresője. Több mint egymilliárd forrás: enciklopédiák, monográfiák, folyóiratok.
www.worldcat.org – 20 ezer világkönyvtár tartalmának keresése. Megtudod, hol van a legközelebbi ritka könyv, amire szükséged van.
https://link.springer.com – hozzáférés több mint 10 millió tudományos dokumentumhoz: könyvek, cikkek, kutatási feljegyzések.
A www.bioline.org.br a fejlődő országokban megjelent biotudományi folyóiratok könyvtára.
http://repec.org – 102 ország önkéntesei csaknem 4 millió közgazdaságtan és kapcsolódó tudományok témájú kiadványt gyűjtöttek össze.
A www.science.gov egy amerikai állami keresőmotor 2200+ tudományos oldal számára. Több mint 200 millió cikket indexelnek.
A www.pdfdrive.com a legnagyobb ingyenesen letölthető oldal PDF formátumban. Több mint 225 millió nevet jelentenek be.
A www.base-search.net az egyik erőteljes keresőhely az akadémiai kutatási szövegek számára. Több mint 100 millió tudományos dokumentum, 70%-a ingyenes
A https://www.nature.com 150 éve alapított legrangosabb tudományos folyoíratok minden tudományterületről
A https://www.sciencedirect.com az alapozó tudományoktól az új és újszerű kutatásokig fedezze fel a tudományok kiadványainak nagy gyűjteményét, amely az elméleti tudományoktól az alkalmazott tudományokig számos tudományágat lefed: Fizikai és műszaki tudományok, Élet és Egészségtudományok, Társadalom- és bölcsészettudományok
A https://mersz.hu/ magyar e-könyvtár -regisztrálni kell, nagyon hasznos és minden tudományterületről a legfontosabb és a legújabb publikációk megtalálhatóak így Társadalom és Jogtudomány is
https://www.hindawi.com/journals/ talán az összes létező tudományterület folyóíratainak kereső motorja