FELSZÍNRE HOZTÁK A PINCEOMLÁS KÉT ÁLDOZATÁT

https://www.rtlmost.hu/hirado-p_7724/22-09-01-rtl-hirado-c_12963605

minap.hu
Csütörtök délután a bányászok és a tűzoltók megkezdték a törmelék eltávolítását, majd az alatta rekedt testek kiemelését.
Fotó: Dojcsák Dávid tűzoltó százados

A biztonságos munkakörnyezet előkészítését és kialakítását követően – amelyre folyamatosan omladozó mennyezet miatt volt szükség –, csütörtök kora délután lehetővé vált, hogy a bányászok és a tűzoltók megkezdjék a törmelék eltávolítását, ezt követően kezdhették meg a homokkőtömb mozgatását, majd az alatta rekedt testek kiemelését – számolt be a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A mentésben résztvevők a délutáni órákban felszínre hozták a baleset két áldozatát és átadták őket a mentőknek. A műveletben résztvevők mindent megtesznek annak érdekében, hogy a harmadik embert is mielőbb kihozzák a pincéből, azonban a fokozott omlásveszély miatt elhúzódó beavatkozásra kell számítani. Hogy mi okozta a tragédiát, azt a rendőrség fogja megállapítani, mondta a Telexnek Dojcsák Dávid tűzoltó százados.

Szerdán délelőtt Miskolcon munkálatok közben egy több tonnás sziklatömb szakadt le és temetett maga alá három embert egy pincében Miskolcon, az Imreh Zsigmond utcában. A további omlásveszély miatt statikus, bányász és földtani szakértő, valamint barlangi mentők is érkeztek a helyszínre, azonban a mentést csak az érintett helyiség alátámasztását követően, csütörtök reggel lehetett megkezdeni.