Skip to content

Miskolc. Azt írja a boon.hu, hogy az Y híd tervezői gondoltak a családokra is. Természetesen ez nem igaz….

Miskolc. Azt írja a boon.hu, hogy az Y híd tervezői gondoltak a családokra is. Természetesen ez nem igaz….

Már többször megírtuk. Elöször 2020-ban

Gondoltak a családokra

Az Y-híd, mint belterületi közút, a szélső forgalmi sávokat használva természetesen maga is kerékpározható lesz. A családos-kisgyermekes, nagyobb biztonságra törekvő kerékpáros használók viszont az önálló kerékpáros létesítményeket, védett útszakaszokat részesítik előnyben.

Az új kerékpáros hídszerkezet felhasználja a Kisfaludy utcai régi közúti híd meglévő pilléreit. A korábbi korok mérnökei által épített masszív „szekrényalapok” és terméskővel borított „felmenő falazatok” alkalmasak a megjelenésében karcsú, anyagában acél, könnyű kerékpároshíd-szerkezet alátámasztására.

Takarékos helykihasználás

A kerékpáros hídszerkezet tervezésénél alapvető szempont volt a műszakilag elérhető legkisebb hídpályaszerkezeti magasság. Célként fogalmazódott meg, hogy az északról csatlakozó rámpaszakaszon a legkedvezőbb eséssel, a lehető legkisebb magasságot leküzdve kelljen a kerékpárosoknak felhajtaniuk az igen magas vasúti űrszelvény fölé. A hídtervezők ezért úgynevezett alsó pályás hídszerkezetet alkalmaztak, amikor a fő tartószerkezeti elemek, jelen esetben ívek (ahogy a látványterven is megtekinthető) a kerékpárospálya fölé magasodnak.

Látványos hídszerkezet

A látványterv szerint így fog kinézni a kerékpáros híd az Y-csomópontban
Forrás: NIF

Maga a hídpálya korszerű acélszerkezet, az ívek alsó húrjait is alkotó peremtartók közötti, bordákkal merevített acéllemez egyben látja el a hossz- és keresztirányú teherhordási feladatokat. A magassági vízelvezetést is biztosító keresztirányú eséssel együtt is mindössze 35 centiméter vastagságú hídpályát tudnak alkalmazni. A karcsú csövekből összeállított főtartók enyhén kifelé döntött ívei és függesztőrúdjai látványos hídszerkezetté állnak össze.

Miskolc. Lesz -e bringás sáv az épülő Y hídon. Rossz hírünk van, mert nem lesz

Olvasónk azt szerette volna tudni, hogy lesz -e bringás sáv az épülő Y hídon Rossz hírünk van mert nem lesz. Megkérdeztük.

Tisztelt Pusztai László! Kérdésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a projekt keretében nem épül kerékpár út. Üdvözlettel, Hideg András kommunikációs igazgató Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

 



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2022.08.31. 08:48

    Hazudozásban erős a brigád, Ugyanezek voltak azok akik elmagyarázták, hogy azért nem terveztek kerékpárutat mert azt a meredekséget csak a tour de francera készülő versenyzők bítják megmászni.

    12
    1
  2. Név
    2022.08.31. 11:32

    A beruházás közreműködői leginkább a zsebükre/bankszámlájukra gondoltak. BTW miért kellett új, monitorral felszerelt buszmegállókat építeni a Vörösmartyn, amit aztán néhány hónap múlva lebontottak???

  3. Névtelen
    2022.08.31. 20:29

    Érdekes körülmény, hogy eredetileg nem lett betervezve kerékpársáv , pláne nem kerékpáros híd. Aztán valaki füttyentett egyet és hirtelen egy ilyen , nem kis költséget jelentő műtárgy is belefér a büdzsébe !? Egyáltalán el kell valakinek valahol számolnia ezekkel a milliárdokkal ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük