Floridában szigorítanak a brazil fenékfeltöltés szabályozásán, annyian haltak bele eddig

A brazil fenékfeltöltés (BBL) nevű fenékplasztika mára az egyik legtöbb halálozással járó beavatkozássá vált Floridában, ezért az állam szigorúbb előírásokat tervez bevezetni a plasztikai sebészek számára – írja a Bloomberg. A procedúra során a hasról és combokból leszívott zsírt töltik a fenékbe, de ez súlyos komplikációkkal járhat.

 Modell a Miami Swim Week fürdőruha-bemutatóján.  Fotó: FRAZER HARRISON/Getty Images via AFP

A többek közt a Kardashianek által népszerűvé tett sziluett – valószerűtlenül vékony derék és kerek fenék – eléréséhez egyre többen vállalkoztak ilyen műtétre, és 2015 óta 21 nő halt bele a komplikációkba, közülük csak öten tavaly. A floridai hatóságok most igyekeznek felszámolni azokat a sebészeteket, ahol futószalagon végzik ezeket a műtéteket, nyomott áron, minél több klienst vállalva.

A floridai orvosi testület várhatóan a jövő hónapban véglegesíti a következő előírásokat, amelyekkel igyekeznek biztonságosabbá tenni az eljárást:

korlátoznák az egy sebész által végrehajtható fenékfeltöltések számát, megtiltanák a sebészek számára, hogy kiszervezzék az eljárás kulcsfontosságú részeit, és előírják az ultrahangos berendezés használatát, amely csökkenti annak kockázatát, hogy a zsírt a fenék nem megfelelő részébe fecskendezzék be.https://444.hu/2022/08/30/floridaban-szigoritanak-a-brazil-fenekfeltoltes-szabalyozasan-annyian-haltak-bele-eddig