Miskolci brazil térkő. Szopkó lendületben

Folytatódik a belvárosi burkolatok felújítása

A munka jövő héten kezdődhet el és mintegy 300 négyzetmérenyi burkolatot cserélnek, javítanak.

Emlékezhetünk, az év első felében kicserélték a Villanyrendőrnél található buszmegálló burkolatát több mint kétszáz négyzetméteren – ez a felújítási folyamat folytatódhat hamarosan Miskolc belvárosában. Műszakilag hasonló paraméterű, javítandó burkolat található a Szinva-teraszon, a Kazinczy és Déryné utcában, a Kandia-közben, valamint a Hősök terén – ezeken a területeken cserélik a burkolati hibákat, azaz a hiányzó, repedezett burkolati részeket.

– Ezzel nem csupán a városképet javítjuk, hanem elkerüljük az esetleges balesetveszélyt is – húzta alá Szopkó Tibor alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője. – Őszintén hiszek abban, hogy „Miskolc érted fejlődik”, így ez a beruházás nem csupán a belvárosban élőket, hanem az ott megforduló minden miskolci és idelátogató javát szolgálja.

Az említett buszmegálló burkolatának cseréjét pilot-projektként kezelte a politikus, aki úgy fogalmazott a beruházás átadásánál, hogy megnézik, mennyire lesz időtálló, strapabíró az új burkolat. Hogyan “vizsgázott”? – tette fel a kérdést a Minap.hu.

– A tapasztalatok egyértelműen jók, negatív visszajelzést nem kaptunk, nem érzékeltünk. Az említett utcákon, tereken hasonló burkolattal javítjuk a meglévő hibákat. Ez a megoldás tehát jól vizsgázott. Funkcionális és modern, amelyet egy modern európai nagyváros megérdemel. Bár nyilván látványosabb lenne a teljes burkolatcsere, de a hasonló burkolattal fedett közterek hatalmas területe miatt már ennek a fejlesztésnek is örülök a terület önkormányzati képviselőjeként. Ez tehát egy komoly eredmény – tette hozzá.

Most mintegy háromszáz négyzetméternyi hibás, úgynevezett brazil-köves részt javítanak, cserélnek ki a következő időszakban. A szakemberek többszöri, alapos felmérését követően jelölték ki a javítandó felületeket, Szopkó Tibor azt kérte, minden problémás részt érintsen a fejlesztés.

– Egy megközelítőleg 7,5 millió forintos beruházásról beszélünk. Ez a magas összeg nem kis részben az építőipari alapanyagárak eszméletlen növekedésének, és nem kis részben a területek korábbi elhanyagoltságának köszönhető. Nem értem, az elmúlt évtizedben miért nem lehetett apránként kijavítani ezeket a hibákat, hiszen ez valószínűleg sokkal olcsóbb lett volna. De a lényeg, hogy ennek a problémának a megoldását a választóknak én megígértem, és amit vállaltam, teljesítem is – húzta alá.

A beszerzési eljáráson már túlvan a város, rendelkezik érvényes és elfogadott ajánlattal, így hamarosan, a tervek szerint már a jövő hét folyamán elkezdődhet a munka.

– A célunk az, hogy a lehető leghamarabb élvezhessék a miskolciak a fejlesztés előnyeit, és a lehető legjobb minőségben valósuljon meg a munka. A következő időszakban pedig további, a belvárost érintő kisebb-nagyobb, de mindenképpen emberközeli és hasznos fejlesztésre számíthatnak tőlem és a városvezetéstől. Rendelkezünk már konkrét tervekkel is, de a közeljövőben társadalmi megvitatásra is bocsátunk elképzeléseket, mert komolyan vesszük, „Miskolc érted fejlődik” – hangsúlyozta Szopkó Tibor.

Forrás: Minap.hu