A Szent István téren este héttől Zsaya…Miskolc augusztus 20.

http://https://www.youtube.com/watch?v=N0YWfWT06MAAz augusztus 20-ai programok szombaton reggel kilenckor kezdődnek az Országzászló felvonásával a Népkertben, majd Felsőhámorban, a Szent István szobornál megrendezett megemlékezésen és koszorúzáson mond beszédet Varga Andrea, Miskolc alpolgármestere. A programok délután fél ötkor már a belvárosban, a Szent István téren folytatódnak, ahol bemutatják Miskolc tíz új elektromos, BYD K9UD LF típusú autóbuszát. A járművek várhatóan augusztus végétől állnak forgalomba, az ünnepi programokra kilátogatók viszont már szombaton kipróbálhatják őket díjmentesen háromnegyed öt és háromnegyed nyolc között. A járművek folyamatosan indulnak az Erzsébet téri autóbuszmegállóhelyről, és egy kis kör megtétele után ugyanide vissza is hozzák az utasokat.

Mindeközben háromnegyed öttől a Szinvavölgyi Néptáncműhely fellépése, majd hattól ünnepi műsor következik. Ennek részeként az ünnepi menet aratókoszorúval érkezik meg a városházától a Szent István térre, majd Veres Pál, Miskolc polgármestere mondja el ünnepi gondolatait. Ezt követően megáldják az új kenyeret a történelmi egyházak képviselői, az eseményen közreműködik a Mindszenti templom kórusa és a Classic Brass Quintet.

A Szent István téren este héttől Zsaya, háromnegyed kilenctől Herczku Ágnes és a Banda, negyed tizenegytől pedig Rácz Gergő ad koncertet.

A Városház téren is lesznek programok: délután fél kettőtől a Miskolci Csodamalom Bábszínház interaktív bábsimogatójával, fél háromtól a Lábita Bábszínház műsorával, fél négytől a Számadó Zenekar táncházával, öttől az Egyszervolt Mesezenekarral, este nyolctól pedig Simon Fruzsina fellépésével várnak mindenkit.