Alain Delon fiával, aki már szervezi az eutanáziáját

Kegyes halált kért a fiától Alain Delon

2022. márc 25. 19:55

Blikk-információ

Blikk-információ

Alain Delon fiával, aki már szervezi az eutanáziát / Northfoto

Alain Delon fiával, aki már szervezi az eutanáziát / Northfoto

Mindig szabad szellemű emberként élt, így a haláláról is maga dönt Alain Delon. A 86 éves francia színész megkérte a fiát, rendezze el, hogy eutanáziával vethessen véget az életének egy svájci klinikán.

A megrendítő hírt An­thony Delon, a filmlegenda legidősebb fia az RTL rádió műsorában jelentette be, amelybe önéletrajzi könyvének megjelenése okán hívták meg. Elmondta, ígéretet tett apjának, hogy mellette lesz a legutolsó pillanatig.– Igen, apám megkért, hogy szervezzem meg az eutanáziáját – közölte Anthony egy kérdésre válaszolva.

A Borsalino hajdani főszereplője egy svájci klinikán akar távozni közülünk / NorthfotoA Borsalino hajdani főszereplője egy svájci klinikán akar távozni közülünk / Northfoto

A Le Point magazin úgy tudja, Alain Delon azért a fiát kérte erre, mert látta, hogy édesanyja, a januárban elhunyt Na­thalie Delon is számíthatott rá az utolsó hónapjaiban. Ő is a kegyes halált választotta, amikor rákkal küzdött, de végül a betegség végzett vele.

– Édesanyám is úgy akart meghalni, ahogy élt, ezért az eutanázia mellett döntött. Bár minden készen állt rá, végül nem kellett ehhez folyamodnunk – mesélte Anthony.

Nathalie Delon sem akarta a sorsra bízni a véget, fia támogatta tervét, de megvalósítani már nem tudta / Getty ImagesNathalie Delon sem akarta a sorsra bízni a véget, fia támogatta tervét, de megvalósítani már nem tudta / Getty Images

Alain Delon Svájcban él, ahol legális a súlyos betegek átsegítése a túlvilágra, és a színész már korábban nyilatkozott róla, hogy szükség esetén igénybe veszi a szolgáltatást.

– Támogatom az eutaná­ziát. Egyrészt azért, mert Svájcban élek, ahol legális, másrészt azért, mert szerintem ez a leglogikusabb és legtermészetesebb dolog. Egy ponton az embernek joga van ahhoz, hogy békében távozzon, anélkül, hogy kórházakon, injekció­kon és más dolgokon keresztülmenne… – jelentette ki egy 2018-ban adott tévéinterjúban, hozzátéve: már megírta a végrendeletét.

A francia filmművészet ikonja 2019-ben kettős agyvérzést szenvedett, de fokozatosan felépült, bár bottal kell járnia. Ekkor született meg benne a gondolat, hogy emelt fővel akar távozni.

– Az öregedés szívás! Nem lehet tenni semmit ellene. Elveszíted az arcodat, elveszíted a látásodat, reggel pedig arra kelsz, hogy a fenébe is, fáj a bokád – panaszkodott a svájci L’Illustré nevű lapnak a műtéte előtt. – A svájci Exit klinika szolgáltatását veszem majd igénybe. Ki fogom hívni őket magamhoz, ha eljön az ideje. Jó dolognak tartom, hogy az ember a saját szobájában halhat meg, azok között, akiket szeret. Az ember utolsó pillanataiba senkinek nincs beleszólása. Lehet, hogy sokaknak nem tetszik, én viszont jó dolognak tartom, hogy itt van rá lehetőség – mondta a svájci lapnak a színész.