„Akiknek elegük van a »keresztény Magyarország« szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából..

Népszavazás: kampányba kezdtek az ateisták

Azokat akarják megszólítani, „akiknek elegük van a »keresztény Magyarország« szólamából”.

A Magyar Ateista Társaság közösségi gyűjtést indít arra a kampányra, hogy az októberben kezdődő népszámláláson a lehető legtöbben vallják magukat ateistának vagy vallástalannak. A Go Get Funding oldalon ezt írják:

„Akiknek elegük van a »keresztény Magyarország« szólamából, az egyházak és az állam összefonódásából, a régimódi kereszténydemokráciából azoknak fel szeretnénk hívni a figyelmét arra a lehetőségre, hogy a népszámláláson vallhatják magukat kifejezetten ateistának, felekezeten kívülinek, vagy megtagadhatják a válaszadást a világnézeti kérdésre”.

A társaság azért is tartja fontosnak a kampány indítását, mert „a 2011-es népszámláláson elért 54,19% után, figyelembe vége az azóta készített felméréseket, jó esélyt látunk arra, hogy a magukat kereszténynek vallók aránya 50% alá csökkenjen”.

A kormány, sőt, több ellenzéki politikus szerint is »Európában az ateista is keresztény«. Ideje, hogy megmutassuk, nem tagadhatják el az identitásunkat. Mutassuk meg, hogy mi is számítunk!”

– fogalmaznak.

Fotó: Miskolci kereszténydemokrata politikus