🤚 STOP menstruációs szegénység Potocskáné Kőrösi Anita. Ezek mennek
📌 Miközben a “hanyatló” nyugaton van olyan ország, ahol a női higiéniai termékeket ingyenesen biztosítják, addig nálunk havi több ezer forintos kiadást jelenthet a folyamatosan dráguló betétek, tamponok és hölgykelyhek beszerzése a nehéz napokra.
🩸Magyar lányok és nők ezrei élik meg szégyenként nőiségüket, mert minden akaratuk ellenére egészen egyszerűen anyagi okok miatt nem tudják beszerezni a szükséges menstruációs termékeket. Még most, 2022-ben is vannak olyanok, akik azokon a napokon elbújnak a világ elől, nem mennek iskolába vagy dolgozni.
⏮️ Az Orbán-kormány szeret visszautazni az időben – elég ha az iskolák fatüzelésre történő visszaállítására gondolunk – így nem lennék meglepve, ha előjönnének azzal a “formabontó” ötlettel, hogy nem kellenek ezek a modern vívmányok, régen is jók voltak a mindenféle rongyok a menstruációs balesetek elkerülése érdekében. Ennek még a gondolata is megalázó és szégyenteljes!
💁‍♀️ A mai Magyarországon a mentruációs szegénység még mindig tabu: egyesek azt gondolják, ha nem beszélünk róla, akkor nincs. Pedig többeket is érint, mint gondolnánk.
🤝 A Jobbik továbbra is fenntartja azon javaslatát, hogy egyrészt a kormányzat csökkentse a női higiéniai termékek áfáját a kedvezményes kulcsra, másrészt a védőnői és családsegítő hálózat javaslatára a kormányzat biztosítson ingyenesen betéteket, tamponokat a legrászorultabb nőtársainknak.
Számíthattok ránk❗️