đŸ€š STOP menstruĂĄciĂłs szegĂ©nysĂ©g PotocskĂĄnĂ© KƑrösi Anita. Ezek mennek
📌 Miközben a „hanyatlĂł” nyugaton van olyan orszĂĄg, ahol a nƑi higiĂ©niai termĂ©keket ingyenesen biztosĂ­tjĂĄk, addig nĂĄlunk havi több ezer forintos kiadĂĄst jelenthet a folyamatosan drĂĄgulĂł betĂ©tek, tamponok Ă©s hölgykelyhek beszerzĂ©se a nehĂ©z napokra.
đŸ©žMagyar lĂĄnyok Ă©s nƑk ezrei Ă©lik meg szĂ©gyenkĂ©nt nƑisĂ©gĂŒket, mert minden akaratuk ellenĂ©re egĂ©szen egyszerƱen anyagi okok miatt nem tudjĂĄk beszerezni a szĂŒksĂ©ges menstruĂĄciĂłs termĂ©keket. MĂ©g most, 2022-ben is vannak olyanok, akik azokon a napokon elbĂșjnak a vilĂĄg elƑl, nem mennek iskolĂĄba vagy dolgozni.
âźïž Az OrbĂĄn-kormĂĄny szeret visszautazni az idƑben – elĂ©g ha az iskolĂĄk fatĂŒzelĂ©sre törtĂ©nƑ visszaĂĄllĂ­tĂĄsĂĄra gondolunk – Ă­gy nem lennĂ©k meglepve, ha elƑjönnĂ©nek azzal a „formabontĂł” ötlettel, hogy nem kellenek ezek a modern vĂ­vmĂĄnyok, rĂ©gen is jĂłk voltak a mindenfĂ©le rongyok a menstruĂĄciĂłs balesetek elkerĂŒlĂ©se Ă©rdekĂ©ben. Ennek mĂ©g a gondolata is megalĂĄzĂł Ă©s szĂ©gyenteljes!
đŸ’â€â™€ïž A mai MagyarorszĂĄgon a mentruĂĄciĂłs szegĂ©nysĂ©g mĂ©g mindig tabu: egyesek azt gondoljĂĄk, ha nem beszĂ©lĂŒnk rĂłla, akkor nincs. Pedig többeket is Ă©rint, mint gondolnĂĄnk.
đŸ€ A Jobbik tovĂĄbbra is fenntartja azon javaslatĂĄt, hogy egyrĂ©szt a kormĂĄnyzat csökkentse a nƑi higiĂ©niai termĂ©kek ĂĄfĂĄjĂĄt a kedvezmĂ©nyes kulcsra, mĂĄsrĂ©szt a vĂ©dƑnƑi Ă©s csalĂĄdsegĂ­tƑ hĂĄlĂłzat javaslatĂĄra a kormĂĄnyzat biztosĂ­tson ingyenesen betĂ©teket, tamponokat a legrĂĄszorultabb nƑtĂĄrsainknak.
SzĂĄmĂ­thattok rĂĄnk❗