A rezsicsökkentésnek vége, ezek szerint nincs is olcsó orosz gáz…
Az Orbán-kormány egyik legnagyobb hazugsága a rezsicsökkentés, ami arra a hazugságra épült, hogy az oroszok – puszta barátságból – olcsóbban adják nekünk a gázt, mint másoknak. Ebből következik az a hazugság, hogy azért kell jóban lenni a Kremllel (vagyis kiszolgálni Putyin érdekeit), mert ebből lesz az olcsó energia. Mostanra eljött az igazság pillanata, hiszen a rezsicsökkentésnek vége, ezek szerint nincs is olcsó orosz gáz, és természetesen nem az energia miatt kell a háborús agresszort kiszolgálni. Egy rövid videót ajánlok ezzel kapcsolatban.
Ahogy Bibó István mondta: a politikában „lehet itt-ott hazugságokat mondani, de nem lehet hazugságra politikai konstrukciókat, politikai programot felépíteni.” Amikor pedig a miniszterelnök azt találta mondani, hogy az átlag feletti energiafogyasztó magára vessen, oldja meg, hogy kevesebbet fogyasszon vagy keressen többet, akkor egy egész politikai konstrukció csődjét ismerte be.
Persze, korábban is lehetett tudni, hogy a rendszer nem fenntartható, kormányrendelettel valójában nem lehet felülírni a világpiaci folyamatokat. A hátterben ment is a trükközés, például az áram árát úgy alakították, ahogy az Mészáros Lőrincnek épp a legkedvezőbb volt: ha éppen erőművet vett, akkor az energia volt drágább, mikor azt eladta és áramszolgáltatót vásárolt, akkor az úgynevezett rendszerhasználati díj. Ezzel kapcsolatban ajánlom az RTL Híradó anyagát.

A kormány legújabb „tízpontos tervében” technológiaváltást ígér, mint válságkezelő intézkedést. Csak azt nem teszik hozzá, hogy eddig is milliárdokat adtak olyan energetikai fejlesztésekre, amelyekkel – ha megvalósulnak és nem lopják el szakmányban a pénzt – sokkal kevésbé lennénk kitéve az orosz gáznak, így az emelkedő energiaáraknak. Az egyik ilyen projekt lehetett volna a battonyai geotermikus fűtőmű, amelyre 39 millió eurót kapott Varga Mihály kedvenc vállalkozója, de nem lett belőle semmi.

A magyar társadalom ma még nem biztos, hogy tudja, mi vár rá. Hiába mond mást a propaganda, a többségnek alaposan meg fog drágulni az áram és a földgáz (aki megússza, az is tapasztalja majd közvetve, hiszen minden termék és szolgáltatás drágulni fog). Utóbbi ráadásul a fűtési szezonban még drágább lesz. (Sokan kérdezték, hogy mi lesz az előrefizetős villanyórát használókkal, nos egyelőre úgy tűnik, hogy ők a kedvezményes körben maradhatnak).
Önöknek köszönhetően a stábom működése őszig biztosított. A korrupcióellenes munka azonban pénzbe kerül (csak egy példa: minden egyes ingatlan tulajdoni lapja ezer forint). Ha segíteni szeretne a számlaszámom: Dr. Hadházy Ákos, 12071001-01744159-00300002.

Nagyon fontos segítség az is, hogy sokan megosztják az általam publikált információkat, enélkül esélyünk sem lenne, hiszen a rendszer propagandagépezete gondosan elzárja az emberektől a valódi információkat. Kérem, őrizzék meg ezt a jó szokásukat, osszák meg a posztjaimat, illetve ajánlják ismerőseiknek az oldalamat, vagy biztassák őket, hogy iratkozzanak fel a hírlevelemre! Ott vagyunk az Instagramon, a TikTokon és a Youtube-on is, kérem, kövessék figyelemmel a munkámat!

dr. Hadházy Ákos
országgyűlési képviselő