Miskolci repülőbuzik figyelem. Kipróbálják a mezőkövesdi repülőteret az augusztus 20-i hétvégén

Persze ez nem nyílt napot jelent, nem közönségrepülésről lesz szó.

A Bükk- Mátravidéki Aeroklub meghívására a Borsod Megyei Repülő Klub próbaüzemet tart Mezőkövesden augusztus 19-én, 20-án és 21-én – erről tájékoztatta Bistei Viktor, a Borsod Megyei Repülő Klub elnöke a Mezőkövesd Képekben oldalt.

Mint mondta, a mezőkövesdi repülőtér egy részét az Aeroklub üzemelteti majd sportrepülőtérként. Az elmúlt időszakban megkezdődött az előkészítő munka, füvet vágtak, javították a terep hibáit, kátyúztak, előkészítik az épületek helyét is. Folyamatban van a repülőtér tervezése, amelyeket be kell nyújtani a hatóságoknak, ezután minősülhet IV. kategóriájú repülőtérré a betoncsík. Most ideiglenes leszállóhelyként használhatják majd, korlátozásokkal.

Bistei Viktor kifejtette, a próbaüzem nem azt jelenti, hogy nyílt napot tartanának, nem is lesz közönségrepülés, csupán az ide érkező pilóták és gépek kipróbálják a működtetést. A három nap tapasztalatai alapján dolgozzák ki a működtetési tervet.

Jelenleg a maklári repülőtér fogadott be két miskolci gépet, és júliusban, augusztusban tábort is tudtak tartani a növendékeknek, amiért hálásak. A legtöbb pilóta a miskolci repülőtér búcsúnapja óta nem repült.

A klub elnöke szerint érdekes lesz Eger és más városok közelsége, miután a kövesdi repülőtéren beindul a sportélet, akár több repülőbarátot is bevonhatnak egyesületük életébe, illetve olyan szakágak képviselői is eljöhetnek ide, akik megfelelő hely híján most gondban vannak.