SzanfranSzikszó környékén, már most profi módon lopják az áramot. Helló bazmegye

A Szikszói Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint, a vádlott a Léh településen lévő lakásában ismeretlen személy közreműködésével a lakás padlásán található 3 fázisú fővezeték védőcsövét 2021. év június 01. napján kibontotta és onnan leágazva rácsatlakozott a szolgáltatói hálózatra, ahonnan méretlenül vételezte az elektromos áramot. A vádlott 2021. év június hó 01. napjától – 2021. év október hó 13.napjáig – amikoris a sértett szolgáltató szakemberei az áramvételezést megszüntették– a ház elektromos berendezéseit, a kályhát, hősugárzót, rezsót és TV –t – fogyasztásmérő nélkül használva 3 436 KWh 76 546,- Ft értékű elektromos áramot tulajdonított el a sértettől. A vádlott az általa eltulajdonítással okozott teljes kárt a szolgáltató részére utóbb megtérítette. Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott.

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint a vádlott 2022. május hó 28. napján 15 óra körüli időpontban, Ináncs község sportpályáján a helyi kisebbségi önkormányzat által szervezett gyermeknapi rendezvényen ittas állapotban kötekedett egy másik férfival, akit két alkalommal a kézfejével arcon ütött. A vádlott az egyik helyszínen parkoló személygépjármű motorházára is puszta kézzel ráütött, amelyben sérülés nem keletkezett.

A helyszínen szolgálatot teljesítő, egyenruhában lévő polgárőr felszólította vádlottat cselekménye abbahagyására, emiatt a vádlott az eljárása alatt bántalmazta a közfeladatot ellátó személyt, oly módon, hogy a mellkasánál meglökte, melynek következtében hanyatt esett. A sértettek a bántalmazástól nem szenvedtek el sérülést. A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint a nő 2021. május hó 14. napján 20 óra körüli időben Encs-Fügödön, az utcán tartózkodott a gyermekkorú, illetve fiatalkorú fiaival, mikor szóváltásba keveredtek egy szintén ott tartózkodó, ittas állapotban lévő férfival valamint annak fiatalkorú  fiaival.

A szóváltás során a  vádlott nő legalább egy-egy alkalommal a nála lévő 40-50 cm hosszú bottal megütötte férfit  és az egyik fiát, majd a felek között kölcsönös bántalmazás alakult ki, melyben minden jelenlévő részt vett. A férfi és az egyik fia a vádlott bántalmazása következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, mellyel kapcsolatban a vádlottal szemben magánindítványt  terjesztettek elő.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a nővel szemben. A fiatalkorú gyanúsítottakkal szemben a Miskolci Járási Ügyészség feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott.

Az Encsi Járási Ügyészség  védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt egy nővel szemben. A vád szerint a vádlott a 8 éves, nevelése, felügyelete és gondozása alatt álló kiskorú gyermekével, élettársával, és vele közös további négy kiskorú gyermekével egy mérai komfort nélküli, elhanyagolt lakás egy szobájában élt a vádbeli időben.2020. január 7-én a reggel, a vádlott véletlenül meglökte a kályhán elhelyezett kávéfőzőt, amely ledöntötte a szintén a kályhán melegedő forró vizes edényt. Az edényekből kiömlő forró víz és kávé a kályha mellett ülő 8 éves  sértett jobb karjára ömlött, aminek következtében a jobb felső végtagon, a felkaron, a könyöktájékon az alkarra terjedően, a kézháti felszínen kiterjedt, részben hámfosztott, részben hólyagosodott, II. fokú, a testfelszín 6 %-ára terjedő égési sérülést szenvedett el, melynek gyógytartama 8 napon túli.

A sértettet a helyszínre hívott mentő kórházba szállította, ahonnan vádlott 2022. január 11-én a sértettet saját felelősségére otthonukba vitte, ahol a rossz higiénés körülmények veszélyeztették a szövődménymentes gyógyulást, egy kialakulóban lévő gyulladásos szövődmény keletkezett. Vádlott a megadott időpontra nem vitte vissza kontrollra sértettet, amely miatt a gyulladásos szövődmény korábbi fázisában nem tudtak beavatkozni. A beavatkozás vádlotti magatartás miatti eltolódása a gyógyhajlam romlását eredményezte, fennállt a könyökizület mozgásait érintő kóros hegesedés veszélye. Ezen magatartásával a vádlott súlyosan veszélyeztette gyermeke testi fejlődését. Az ügyészség a nővel szemben felfüggesztett börtönbüntetést és foglalkozástól eltiltást indítványozott.