Meghalt Olivia Newton-John a Grease című tinifilm – akkor 29 éves – főszereplője
HOLLYWOOD, CA – 1978: Singer and actress Olivia Newton-John and co-star John Travolta attend their 1978 Hollywood, California, premiere of „Grease.” Produced by Alan Carr, „Grease” was one of the hit films of 1978. (Photo by George Rose/Getty Images)

73 éves korában elhunyt Olivia Newton-John musicalsztár, a Grease című tinifilm – akkor 29 éves – főszereplője. A hírt férje is megerősítette – írja a Guardian.

Olivia Newton-John özvegye, John Easterling közölte: „Olívia Newton-John (73) ma reggel békésen elhunyt dél-kaliforniai tanyáján, családjával és barátaival körülvéve. Kérünk mindenkit, hogy ebben a nagyon nehéz időszakban tartsa tiszteletben családja magánéletét.”

„Olívia több mint 30 éve a diadalok és a remény szimbóluma, amióta megosztotta a mellrákkal kapcsolatos útját. Gyógyító inspirációja és úttörő tapasztalata a növénygyógyászatban folytatódik az Olivia Newton-John Alapítvány alapjával, ami a növénygyógyászat és a rák kutatásával foglalkozik” – közölte.

 Olivia Newton-John és John Travolta  Fotó: LECOEUVRE PHOTOTHEQUE/Collection ChristopheL via AFP

Newton-John 2017-ben felfedte, hogy a mellrákja, amivel először 1992-ben küzdött, visszatért, és átterjedt a gerincére. Azt is elárulta, hogy 2013-ban második rákot diagnosztizáltak nála, de elhallgatta. Azt mondta, hisz abban, hogy „legyőzi”, és felszólította a szülőföldjét, Ausztráliát, hogy fogadja el az Egyesült Államok államának, Kaliforniának a törvényeit a marihuána gyógyászati felhasználásának engedélyezése érdekében.

Az 1978-as Grease az év legnagyobb kasszasikere volt, de az 1981-es Physical című lemeze is nagy siker volt.