Miskolci elektromos buszok. A teljes napi igénybevételt kibírják  – hangsúlyozta Demeter “Két Sofőrrel Még Több Is Van” Péter

A most átadott autóbuszokat zömében már Magyarországon gyártotta le a kínai cég, komáromi üzemében. Tehát nemcsak zöld, hanem magyar is a flotta, amely Miskolcon forgalomba állt – jegyezte meg az államtitkár. Hozzátette: ennek a tíz elektromos busznak az esetében évente 658 tonnával csökken a szén-dioxid kibocsátás Miskolcon és az éves üzemanyag megtakarítás is tíz milliókban mérhető.

Tetszetős és biztonságos

Miskolc 2016-ban Magyarország legnagyobb CNG flottáját szerezte be és üzemelteti, már ezzel is megfelel az Euro 6-os környezetvédelmi követelményeknek – emelte ki Demeter Péter, az MVK Zrt. vezérigazgatója. Azonban 2050-ig a karbonsemlegesség elérése a cél, addigra a városi forgalomból kivezetik valamennyi dízel buszt, melyek helyett a meglévő gázüzemű, illetve elektromos buszok közlekednek majd, valamint a villamosok. Az idén 125 éves évfordulóját ünneplő városi villamos hálózat Miskolc közösségi közlekedésének egyharmadát adja – tette hozzá a vezérigazgató. Az új elektromos járművek külsőleg és belsőleg is megfelelnek a vállalat design-jának. A töltésüket tíz töltőoszlop biztosítja majd éjszakánként. Hiszen a kedvező fogyasztásnak köszönhetően a teljes napi igénybevételt kibírják így – hangsúlyozta Demeter Péter.

Boon.hu