A Sinopharmmal oltottak közül hunytak el tavaly a legtöbben a beadott oltások arányában

2022. július 29-én, egy hónap várakozás után megkaptuk az NNK-tól az elhunytak oltási kórtörténetét tartalmazó adatbázist. Az idősoros táblázat tartalmazza, hogy a 2021-ben elhunytak mikor és milyen típusú első, második és harmadik oltást kaptak. A 28 287 elhunytból 7531-en kaptak oltást is. Ugyan az elhunytakon belül a Pfizer-rel oltottak aránya volt a legmagasabb, ez a többi oltást választókhoz képest a Pfizer-rel oltottak magasabb számából is fakad. A beadott oltóanyagokhoz mérve viszont a Sinopharmmal oltott elhunytak voltak magasabb arányban – az első, második és harmadik beadott oltások tekintetében is.

2022. július 29-én, egy hónap várakozás után sikeresen zárult legújabb adatigénylésünk, amit az NNK-nak nyújtottunk be. Azt szerettük volna megtudni, hogy a koronavírus-járványhoz köthető elhunytak mikor, milyen típusú vakcinával és hány alkalommal voltak beoltva.

Ennek a listának a meglétére egy korábbi, szintén az NNK-hoz benyújtott adatigénylésünk során elküldött kimutatás kódja alapján következtettünk, melyből kiolvasható volt, hogy tárolnak oltási adatokat is az elhunytak számát tartalmazó adatbázisukban.https://atlatszo.hu/adat/2022/08/08/a-sinopharmmal-oltottak-kozul-hunytak-el-tavaly-a-legtobben-a-beadott-oltasok-aranyaban/