Skip to content

Végéhez közeledik a hőség, jön a vihar

Végéhez közeledik a hőség, jön a vihar

Egyszerre van érvényben figyelmeztetés a hőség és a zivatarok miatt, vasárnaptól aztán már csak az ország délkeleti részében lesz forróság, viharra pedig a következő napokban sok helyen lesz esély.

Az ország nagyjából kétharmadára szombatra még hőség miatti figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat – Budapestre és Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Baranya megyére, valamint a teljes Dél-Alföldre másodfokút, Somogy, Fejér, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokút –, de egy ideig ez lesz az utolsó igazán forró nap az előrejelzés szerint.

Szombaton késő délután és este már az egész Dunántúlon, Észak-Magyarországon, valamint Budapesten és Pest megyében van esély arra, hogy zivatargócok jelenjenek meg, ez egész éjjel, sőt még vasárnap délelőttig így lesz. A front mentén erősebb széllökésekre is számítani kell.

Az előrejelzés szerint miután vasárnap délelőtt lecseng a viharos időszak, aznap több eső és vihar már nem valószínű, a hőség miatti figyelmeztetés pedig aznapra már csak Békés és Csongrád megyében maradhat érvényben, majd hétfőn már ott sem. A jövő hét első két napján a Dunától keletre lesz esély viharra.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük