A Jobbik alábbi szervezetei oszlatták fel magukat: Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely

Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely maradt alapszervezet nélkül.

“A Jobbik elnökségének és frakciójának tagjai megélhetési politikusokká váltak, akiknek sokkal fontosabb a pénz, a hatalom, mint a Haza sorsa. Becsapták a tagságot, a választókat, és azokat nézik semmibe, akik az elmúlt két évben végigdolgozták az előválasztási és országgyűlési kampányt. Azokat, akik munka mellett, a szabadidejüket áldozva dolgoztak az Orbán-rezsim lebontásáért” – így kezdte bejelentését a Jakab Péterhez köthető, A Nép Pártján nevű Facebook-oldalon a párt tíz alapszervezete.

Majd közölték, hogy az elmúlt napokban a Jobbik alábbi szervezetei oszlatták fel magukat: Bőcs, Abaújszántó, Tarcal, Tiszaújváros, Borsodszirák, Vaja, Csaholc, Létavértes, Vámospércs és Gesztely. A posztban hozzáfűzik, hogy “nem asszisztálunk tovább ahhoz a vezetéshez, amely összekacsint a Fidesszel, és a Jobbik elnökét, Jakab Pétert megpróbálták feláldozni, kivégezni az Orbán-rezsim érdekében”.

Jakab Péter júniusban mondott le a Jobbik elnöki posztjáról, de a frakcióvezetést meg akarta tartani, azonban a párt új elnöke, Gyöngyösi Márton leváltotta. Jakab ezután indította el A Nép Pártján nevű Facebook-oldalt. A Jobbik nemrég feljelentést tett Jakab ellen, mert állításuk szerint 103 millió forint értékben írt alá szerződéseket a frakcióvezetés beleegyezése nélkül.