Miskolc. Sínen az amfiteátrum a kilátó elé

Puskás Péter tehát a közbeszerzést említette: a napokban a leendő kivitelezőt választják ki. A vendéglátó- és kereskedelmi egységek mellett két komfortpont épül majd vizesblokkokkal és vécével, ezeket nem terveztek az első, Horváth-tetői beruházás részeként. Az egyik ilyen komfortpont a kilátó közelében, a másik a Perczel Mór utcánál lesz.

Háromszáz néző férne el

A tervekről (látványtervekkel) részletesen még tavaly írtunk: a Műépítész kft. tervezési területe a Mendikás út és a Perczel Mór utca között található déli domboldal volt.

Puskás Péter egy éve úgy fogalmazott: „olyan az északi domboldal, a hegytető, a kilátó és a déli domboldal, mint egy szabadon lebegő zakó, ezt gomboltuk össze, hogy elegánsabb legyen”.

Puskás Péter: “olyan az északi domboldal, a hegytető, a kilátó és a déli domboldal, mint egy szabadon lebegő zakó, ezt gomboltuk össze, hogy elegánsabb legyen”
Forrás: Ádám János

Az Avasi kilátó lábához, a jelenlegi parkoló helyére egy olyan amfiteátrumot terveztek, ahol bármiféle rendezvényt meg lehet majd tartani. A teátrumtér körülbelül 300 ember befogadására lesz alkalmas. Ha délről, a Perczel Mór utca felől sétálunk majd fel a kilátóhoz, akkor épület jellegűnek kell hatnia. Az Avastető fejlesztésének másik eleme a Perczel Mór utca felé tartó útvonalak, az utcánál egy kapu lesz, ahol érkező- és indulópontot alakítanak ki, itt lesz az egyik komfortzóna.

Az Avas fejlesztésének szándéka több városvezetési cikluson ível keresztül. A pályázaton nyert forrást a jelenlegi az előző vezetéstől örökölte, a már meglévő terveket a mostani vezetés tovább bővítette. boon.hu