“Szeptemberben nyíló kávézóba, teljes- és részmunkaidőbe vendéglátó szakmával rendelkező kollégát keresünk” – olvastuk szerdán az egyik városi társalgóban közzétett álláshirdetésben.

 

A felhívást alaposabban átbogarászva azonban az is kiderült, hogy nem egy mezei kávézóval gazdagodik Eger, hanem egy újabb tematikus vendéglátóegység nyílik majd a közeljövőben: a jelentkezőktől ugyanis többek között azt is elvárják, hogy állatbarátok legyenek, az elérhetőségként megadott emailcímből pedig a Cicuskám Cat Café nevet olvashatjuk ki.

cat-g03f7088e9_1280
Macska az asztalon; illusztráció (Fotó: Jay Bahc / Pixabay)

Hogy sejtéseink beigazolódhassanak, önéletrajz, bérigény, motivációs levél és egyéb nyavalyák helyett csak néhány kérdést küldünk a feltüntetett emailcímre, a csütörtökön megérkezett válaszból pedig kiderült, hogy hamarosan valóban macskakávézó nyílhat Eger belvárosában. A vállalkozás nevében Varró Petra válaszolt az Egri Ügyeknek:

Igen, jól gondolod, macskakávézó fog nyílni Egerben, mégpedig a Bajcsy-Zsilinszky utcában

A nyitás pontos dátuma egyelőre nem ismert, “minden a felújításon múlik”, tudtuk meg a kérdéseinkre kapott válaszból. Amennyiben újabb információkat sikerül beszereznünk Eger (valószínűleg) első macskakávézójáról, természetesen arról is beszámolunk majd.

 

Ácsi! Mi az a macskakávézó?

 

Ahogy a neve is sejteti, a macskakávézó egy olyan vendéglátóhely, ahol a macskák szabadon járkálhatnak. A világ első ilyen egysége 1998-ban nyílt meg Tajpejben, a macskakávézók mégis Japánban lettek igazán népszerűek, ahol 2004-ben, Oszakában nyílt meg az első, majd a következő tíz évben további 150 létesült. Az első európai macskakávézó 2012-ben nyílt meg Bécsben. Magyarországon az első kávézó pedig a 2013-ban indult Budapest Cat Café volt.