Orbán Dallasban: Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell!
  • Csütörtökön Orbán Viktor beszéde nyitotta meg Dallasban az amerikai konzervatívok találkozóját, a CPAC-et, aminek főszónoka Donald Trump lesz szombaton.
  • A magyar kormány nagy előfeszítéseket tett azért, hogy a miniszterelnök felszólalhasson a republikánusok nagygyűlésen. A közpénzből működő Alapjogokért Központ a rendezvény egyik szponzora.
  • Orbán papírforma szerinti beszédet mondott: keresztény értékekről, migrációról, genderről, és a liberálisok elleni harc fontosságáról beszélt, obamázott, sorosozott, és eleresztett néhány hamburgerízű poént.
  • Olykor viszont szabályosan oktatta a közönséget, és lediktálta a republikánusoknak, hogyan kéne összeszedjék magukat.

Egy álom beteljesülése – mondta Orbán Viktor arról, milyen érzés számára, hogy beszédet mondhat a Republikánus Párt nagygyűlésén, a CPAC-en.

A magyar miniszterelnök természetesen angolul mondta el félórás beszédét, aminek célja leginkább az lehetett, hogy megismertesse saját magát és politikáját az amerikai konzervatív közönséggel – amely ugyan rokonszenvezik vele, sokat mégsem tud Magyarországról és annak kormányáról.

Épp ezért a kormányfő a nulláról indított, és elhelyezte országát és saját magát a térképen. Magyarországot Texashoz, a magányos csillag államához hasonlította, ahol szintúgy a függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a három legfontosabb érték. Rögtön el is sütött egy poént a Dallas tévésorozatra utalva, de elcsépeltnek érezhette a publikum, mert a későbbiekhez mérten ezt váltotta ki a legszerényebb reakciót:

„Sajnos a Ewing olajvállalat nem Budapesten fizeti a társasági adót.”

A magyarokról azt kell még tudni, derült ki a beszédből, hogy 15 millió főt számláló nemzet Európa közepén, amely szenvedélyesen hisz a szabadságában; kész volt harcolni a XX. században, és most is kész harcolni a kereszténységért. Vezetője pedig, aki Orbán Viktor,