Johannes Hahn költségvetési biztos már konkrét pénzügyi lépéseket helyez kilátásba arra az esetre, ha nem születik megegyezés a magyar kormánnyal

És ha már az EU-nál tartunk: újabb levél Brüsszelből, nem állítják le a jogállamisági eljárást. A levélben Johannes Hahn költségvetési biztos már konkrét pénzügyi lépéseket helyez kilátásba arra az esetre, ha nem születik megegyezés a magyar kormánnyal. A Népszava úgy tudja, a biztos már szerdán elküldte a levelet Varga Judit igazságügyi miniszternek, akinek egy hónapja van a válaszadásra.

A lap kérdésére az Európai Bizottság megerősítette, megbízták a biztost, tájékoztassa a magyar hatóságokat azokról az intézkedésekről, amelyeket az Európai Bizottság szándékozik javasolni az EU Tanácsnak arra az esetre, ha a Magyarország által hozott korrekciós intézkedések nem megfelelőek. Az Európai Bizottság nem kívánt részletekbe bocsátkozni arról, milyen konkrét pénzügyi lépéseket említ a biztos a levélben.

Érdemes még elolvasni a Telex cikkét arról, hogy több mint 250 milliót költött evésre, ivásra és szállodára a Fidesz-frakció az előző ciklusban. A 24.hu pedig arról ír, hogy milliárdos tétel lehet a főispánság adminisztratív költsége.