A legtöbb pénzt a Diósgyőri vár környékén szórták el, eddig minden eredmény nélkül.  Sőt újabb és újabb konfliktusokat generáltak

Nem sikerül megállítani Miskolc-Diósgyőr városrész leszakadását, amit alapvetően a városrész  országosan is jelentős nehézipari üzemének,  a hajdani Lenin Kohászati Műveknek, és az ágyúgyártásról híres Diósgyőri Gépgyárnak az összeomlása okozott a 1990 évek közepén. Körülbelül 20 ezer munkahely szűnt meg pár év alatt, és a romokon számottevő vállalkozás nem jött létre. Az elején még érkeztek kormányzati pénzek, aztán már csak az önkormányzat próbálkozott a tűzoltással. Ha már a nehézipar halott, jöjjön az idegenforgalom, mondták.

A legtöbb pénzt a Diósgyőri vár környékén szórták el, eddig minden eredmény nélkül. Felépült a Lovagi Tornák tere, ami, mint megírtuk, lovas rendezvényekre nem alkalmas, mert a ló vizelet beszivárog a talajba, ahol fontos ivóvíz kutak vannak. 

A Lovagi Tornák terének építése során megsemmisült Magyarország egyik legszebb strandja, ami a várra nézett. Pártállástól függetlenül mindenki megígérte, hogy megnyitják, de soha nem voltunk ennél távolabb.  A Diósgyőri vár építésének első üteme még úgy-ahogy sikeresnek volt mondható, de a most is zajló második ütem viszont már most látszik, hogy egy skandalum. Az országosan ismert középkori romot úgy átalakították, hogy már semmiben sem hasonlít a korábbira. Ráadásul menet közben kiderült, hogy rosszul tervezték meg, és további milliárdok kellenének arra, hogy ne dőljön össze az, amit idáig látszólag teljes káoszt sugallva összeépítettek.

A terület harmadik (500 méteren belül van minden) „beteg  embere” a hálistennek nem állami pénzből épült Tündérliget. … Korábban itt írtunk róla.

Itt a szerződés 

A magán beruházásban, de bérelt önkormányzati területen épített  csili-vili parkot elhagyta a bérlője. Vagy eladják neki a területet, vagy  ha nem, akkor nem csinálja tovább. A sarokba szorult önkormányzat (túl sok volt már a kudarc) hajlott volna rá, hogy eladja, de a vízügyi hatóság beintett. A terület nem forgalomképes, mert fontos vízbázis van alatta. A nyilvánosság kizárásával folynak a tárgyalások, eddig kevés sikerrel Egy korábbi önkormányzati közlemény arról számolt be, hogy készült egy vízügyi tanulmány, ami esetleg reményt nyújthat. Ezzel kapcsolatban közérdekű adatkérelmet adtunk be, melynek nyomán kiderült, a tanulmány 10 évre titkosítva van. Mint a malac a jégen, küzd tovább a miskolci Városháza a Tündérkertért. Van megoldás, üzente a terület ellenzéki MSZP-s képviselője Varga László a kampányban, de aztán nagyon megverték, a Fidesz képviselője nyert.

„Miskolc városa azt szeretné, ha a Tündérkert, mint a város egyik legszebb és legszerethetőbb attrakciója, továbbra is Diósgyőr vára mellett működne.

Az Önkormányzat mindent megtesz ennek érdekében, és azért is, hogy a Tündérkert újra megnyisson.

Éppen ezért mind a bérlő, mind a városlakók részéről felmerülő minden megvalósítható kérést igyekszik teljesíteni, a vízbázisvédelem, mint legfőbb városérdek biztosítása mellett”, áll az önkormányzat napokban érkezett írásos válaszában.