Kevesebben jelentkeztek a Miskolci Egyetemre mint tavaly

„A hallgatói létszám tekintetében szinte minden karunkon található olyan népszerű képzés, amelyik ott van az első tízben az alap és osztatlan szakok között” – jelentette ki Horváth Zita rektor.

„Körülbelül 1100 diplomát adtunk ki júniusban, ehhez képest több mint 2 ezer hallgató kezdheti majd el a tanulmányait egyetemünkön idén” – nyilatkozta a felsőoktatási pontszámhúzást követő napon szerkesztőségünknek dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora.

„Ha azt nézzük, hogy összesen 63 felsőoktatási intézmény van Magyarországon, és nyilvánvalóan egyre nagyobb a verseny a hallgatókért – akkor a mostani felvételi tükrében kijelenthető, hogy Miskolc tartja a színvonalát – emelte ki Horváth Zita.

Számok tükrében

„Összesen 4465-en jelentkeztek a Miskolci Egyetemre, ez csak picit kevesebb, mint a tavalyi létszám, tehát tudtuk tartani az arányokat. Felvettünk 1677 államilag támogatott és 371 önköltséges hallgatót. Ez azt jelenti, hogy szinte minden képzésünk, amiket meghirdettünk, elindul, és ezeket a szakokat pótfelvételiben is hirdetjük majd” – összegezte a rektor.

A Miskolci Egyetem minden karán vannak népszerű szakok. „Ha a hallgatói létszámot nézzük, akkor a legtöbb hallgatót felvett alap- és osztatlan képzésben, valamint felsőoktatási szakképzésben ott van az első helyen a jogász, a gyógytornász, a gépészmérnöki, az anglisztika alapszakunk, a programtervező informatika, a villamosmérnök, a mérnökinformatikus, az orvosi diagnosztikai analitikus, a gazdálkodási és menedzsment és a gyógypedagógia alapszak, valamint a jogi felsőoktatási szakképzés. Tehát a hallgatói létszám tekintetében szinte minden karunkon található olyan népszerű képzés, amelyik ott van az első tízben az alap és osztatlan szakok között.  boon.hu