Páratlanul hatékony a Makita elektromos láncfűrész
Man chopping wood with a chainsaw ,close-up

 

Manapság a favágás úttörőjeként van számontartva, de a kerti munkák során is hatalmas segítségnek bizonyul. Egy Makita elektromos láncfűrész számos előnyt hordoz magában, hiszen nem minden a teljesítmény, igaz, hogy ezen a téren sincs szégyellnivalója a kifinomult technológiájának hála.

Makita elektromos láncfűrész lehengerlő teljesítménnyel

Mert általában mindig ez az a szempont, ami elő szokott kerülni a különböző modellek összehasonlításakor, a teljesítmény. Elsőkörben azt kell tisztáznunk, hogy mire és milyen környezetben szeretnénk használni a Makita elektromos láncfűrészt. Hiszen a használata helyhez kötött, elvégre nem alkalmazható olyan helyen, ahol nincs vezetékes áramforrás. Ebből következik, hogy a ház körüli munkák esetében nagy hasznát fogjuk venni. Már csak azért is, mert működés közben kimondottan csendesnek mondható más típusokhoz képest, ezért nem fogjuk annyira zavarni a környezetünket, amikor az ágakat aprítjuk vagy a tüzifát daraboljuk. Persze ha építeni szeretnénk egy filagóriát az udvarra vagy felújítanánk a tetőt, akkor is számíthatunk a Makita elektromos láncfűrész erejére. Apropó ágaprítás és gerendák méretre vágása. A láncvezető hossza határozza meg, hogy milyen vastag munkaanyag átvágására képes.

A Makita elektromos láncfűrészt nem kell félteni a teljesítménye terén, hiszen kiemelkedően hatékony a nagy nyomatékú motorjának köszönhetően. További előny, hogy a lánccseréhez vagy a láncfeszesség állításhoz nincs szükség szerszámra, ezért ez könnyen elvégezhető munka közben is, egy pillanat alatt. Modern és megbízható az biztos, valósággal öröm az ilyen géppel dolgozni, ezért gyakran elfelejthetjük, hogy mennyire veszélyes, hogyha könnyelműen vagy nem rendeltetésszerűen használjuk. Ezért mindig viseljünk védőfelszerelést a Makita elektromos láncfűrész használata közben. De a biztonságos használatot elősegítik bizonyos funkciók is, mint a Safety-Matic biztonsági láncfék.

Makita elektromos láncfűrész hasznos extrákkal

A lánc kenése elmaradhatatlan a láncfűrészek esetében. Ahhoz, hogy ez mindig megtörténjen, elegendő olajnak kell lennie a tartályban. Azért, hogy ezt minél egyszerűebben ellenőrizhessük, a Makita elektromos láncfűrészt egy olajkémlelő ablakocskával látták el. Így egyszerűen nyomon követhető, hogy mennyi van még benne. Ebből következik, hogy a lánckenés teljesen automatikusan történik. A motorfék szintén remek találmány, mivel a motor leállása után nem pörgeti tovább a láncot.

A Makita elektromos láncfűrész a prémium kategória egyik kiemelkedő terméke. Otthoni felhasználás céljából, minden tekintetben remek választásnak számít.