Háromszáz dolgozójától válik meg a magyar jacuzzi gyár

A Wellis Magyarország Zrt. dabasi üzemében leépítik a medencegyártás egy részét, ezért az ott dolgozó 950 munkavállalójából 300-tól megválik a vállalat – írja a Világgazdaság. Az átszervezés részeként Dabason a fejlesztési részleg kibővítésével egy új fejlesztési és szolgáltatási központot alakítanak ki, és továbbra is Dabason lesz a magasabb szaktudást igénylő swim spa termékvonal gyártása. A vállalat tájékoztatása szerint mindent megtesz, hogy segítse az érintett dolgozókat, gondoskodó programot indít számukra.

A Wellis az utóbbi években Európa vezető masszázsmedence-gyártójává vált, majd belépett az amerikai piacra, de a növekedést a háború, az energiaválság és a gazdasági nehézségek visszavetették. A VG szerint mára mintegy felére esett a kereslet, ezért üzleti tervének kiigazítására, átszervezésekre és leépítésre szánta el magát a cég.

A hvg.hu emlékeztet, hogy a Wellis korábban 3 milliárd forintos támogatást kapott a kormánytól az RTL Híradó szerint. A csatorna akkor arról is beszámolt, hogy a cég repülőjével ment Budapestről Pozsonyba Szijjártó Péter külügyminiszter.