Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt hülyére vette a kormány

Valószínűleg nem szóltak neki elég hamar, hogy a kormány napokon belül részben visszavonja csodafegyverét, a rezsicsökkentést.

A baloldal úgy akar megkímélni a magas rezsiáraktól, hogy kevesebbet fűthetsz télen. Micsoda megoldás…

Ezzel a szöveggel és egy könnyes szemmel röhögő emojival osztott meg néhány nappal ezelőtt egy videót a TikTokon Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, némi talán gúnyosnak szánt gesztikuláció kíséretében – vette észre Hadházy Ákos.

„Erre szokták mondani, hogy gyorsan és rosszul öregedő tartalom. Mindennél jobban mutatja, hogy hogyan hazudott a propaganda a választások előtt és hogyan hazudott a legutolsó pillanatokig” – kommentálta a videót Hadházy Ákos, arra utalva, hogy Gulyás Gergely a rezsicsökkentés kvázi eltörlésekor pár nappal később maga is meglehetősen hasonló javaslatokat tett. (Más kérdés persze, miért olyan röhejes ötlet vajon Szentkirályi szerint az, ha valaki észszerűbb energiafogyasztásra buzdít.)

Nem ez az első alkalom, hogy a kormány olyan hirtelen változtat 180 fokban a saját politikáján, hogy saját csatlósainak sincs ideje szélirányba állni: a koronavírus-járvány alatt például egyik nap a teljes kormánypropaganda az ellenzéket gúnyolta, amiért azok felvetették az iskolabezárások szükségességét, majd másnap Orbán Viktor maga jelentette be, hogy úgy döntött, bezárják az iskolákat.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.