Ebbe a Delaware államban álló házba van bejelentve a KATA-t kicsináló Parragh László off-shore cége… Ezek mennek

Hadházy Ákos 

Ebbe a Delaware államban álló házba van bejelentve a KATA-t kicsináló Parragh László off-shore cége. Aki ugye a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke.

Ha már Parragh szerint a KATA alanyok adócsalók, akkor emlékezzünk meg arról, hogy Parragh elnök úr maga is vállalkozó (nagybani csempeárus), és ebben a minőségében nem annyira szeret közterheket fizetni. A ma már nem létező, de archívumként olvasható Népszabadság egyik 2014-es cikkéből derül ki, hogy Parragh László családja a saját cégeik egy részét kiszervezte az off-shore paradicsomnak számító Delaware államba, és még a saját maga által vezetett kamarába sem léptette be azokat (amikor még nem volt kötelező a kamarai tagság).
Ha rákeresünk a címre, egy teljesen hétköznapi amerikai házat találunk, amelyben egy mérnöki tanácsadó cég székel, a Parragh család vállalkozásáról nem tud a Google. Ez nem meglepő, Delaware állam igazi adóparadicsom, bárhova be lehet jegyezni bármilyen céget, amelynek két dolgot nem kell tennie: helyben gazdasági tevékenységet végezni és társasági adót fizetni.
Az egykori Népszabadság korábbi cikke itt olvasható: