Skip to content

De miért adják ingyen is? A karsztrendszereknek köszönhetően Miskolc vízellátása nincsen veszélyben, de a MIVÍZ-nek van vészforgatókönyve

De miért adják ingyen is? A karsztrendszereknek köszönhetően Miskolc vízellátása nincsen veszélyben, de a MIVÍZ-nek  van vészforgatókönyve

A műszaki igazgató hozzátette: a korlátozások ameddig lehetséges, csak a mindennapi élethez nem elengedhetetlenül szükséges területeket érintenék. „Vízhiány esetén például nem üzemeltetnénk a szökőkutakat, vagy akármilyen nagy is a hőség, nem locsolnánk az utakat. A helyzet súlyosságától függően összesen három fokozata van a vízkorlátozásnak és amennyiben egyik sem hozná meg a kívánt eredményt, csak akkor kellene rendkívüli állapotot elrendelni, erre azonban itthon eddig még nem volt precedens” – mondta Viszokai János, aki azért megnyugtatott mindenkit: száraz időszakok ide, vagy oda, a jelenleg rendelkezésre álló vízmennyiségek nem teszik szükségessé azt, hogy ebben kelljen gondolkodnia a MIVÍZ-nek.

A szakember szerint azonban a víz egy olyan érték, amivel vízkorlátozás nélkül is takarékoskodnia kellene minden felelősen gondolkodó embernek. – Nem rendkívüli dolgokra kell gondolni. Hőségriasztások esetén érdemes a locsolást reggel hat előtt, vagy este tíz után intézni, az autót érdemes kocsi mosóban tisztítani, a mosógépet, mosogatóképet pedig csak akkor elindítani, ha teljesen megtelt. Mindezt tegyük meg azért, hogy minél tovább tudjuk szomjunkat oltani az üdítő csapvízzel – zárta Viszokai János.

 

Vízkorlátozások Miskolcon
Miskolcon utoljára 2006-ban rendeltek el vízkorlátozást, az emlékezetes vízfertőzés miatt, amikor több kutat is ki kellett zárni a rendszerből. Ekkor a város a regionális vízműtől vásárolt vizet, a két társaság hálózata ugyanis lehetővé teszi ezt. Az utóbbi években többször volt példa arra is, hogy a Lillafüredet és környékét ellátó Szinva-forrást kellett kizárni a szolgáltatásból, ekkor a vizet lajtoskocsikkal hordták Diósgyőrből a lillafüredi víztározó-medencébe. Ezt a problémát oldotta meg az ultraszűrő berendezés, amit idén márciusban adtak át a Szinva-forrásnál. minap.hu

Korábban írtuk

Miskolc egyik legdrágább negyedében a Népkertnél, ingyen adják a vizet (már vagy 50 éve…) Küldjél

Miskolc egyik legdrágább negyedében a Népkertnél, ingyen adják a vizet (már vagy 50 éve…) Küldjél


 


Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni – azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



20 Comments

  1. el kell zárni!

    • Ááá! Megmondta Hegedűs Andi. Ki kell cserélni az összes nyomócsövet.

  2. F*CK YOU RYANAIR!!!!!

  3. Mer a Zorbán!

  4. Ha a Nyugat ennyire pusztul, akkor az Orbán-kormány miért könyörög a pénzükért? Nem szép dolog egy haldoklótól pénzt koldulni.

  5. Durván
    40 000 milliárd a GDP ennek előállításában benne van a munkád.
    a fele 20 000 milliárd a költségvetés jön, aztán némi mínusszal zársz
    a másik fele 20 000 milliárd a külföldi multik játszótere (átengedted nekik)
    Ebből löknek vissza évente 1200 milliárdot.

    Állj a tükör elé és köpd szembe magad. A munkádat már leköpted.
    Piacaidat, termelőeszközeidet már odalökted. A volt gyarmattartó
    országok a “ráfizetésük”-ből élnek, ezért olyan nagylelkűek irányodban.
    Nem vagy elég “jogállami”. Amikor vitték a rablott holmit, akkor jogállami
    voltál. 🤣😄😅😂 és eminens tanuló.

  6. Mennyit fizetsz be a tagságival ? 800 milliárdot.
    Amit visszakapsz mezőgazdasági támogatás gyanánt

    ezzel még nem veszélyezteted a francia, olasz, spanyol stb. mezőgazdaságot.

  7. gátiság

    • Nincs neked valami gátifóbiád? Kisebbségi komplexusod? Esetleg te vagy felelős a pazarlásért?
      Vagy mindenről csak ez az gy jut eszedbe? Elég beszűkült tudatállapot, keress fel egy elmeorvost.

      • még a negyedik csavart keresem a setét-kapu alatt és hangosan beszélek az asszonnyal

  8. Eddig miért nem tette?

    Ja, Hejő-patak meder kotrás sok-sok kilométerei.

    Mit csinált még Hejőcsabán?

  9. Most bántod az “igazságbeszédes”-t? 😂

    “Aki a Magyar Szocialista Párt környékén befolyásos véleményformáló makrogazdasági ügyekben Kornaitól Bokrosig, Békésitől Surányiig, Vértestől a jó ég tudja kicsodáig, azokkal végigbeszéltük, végigszenvedtük, végigüvöltöztük. És azt is meg kell mondjam nektek, hogy nagyon sok nagy ötlettel találkozunk. Hű, a hétszázát neki. És kiderül, hogy még a legnagyobbak is, a legtöbbre tartottak is százmilliárdos nagyságrendű tévedésekben vannak.” – mondta Gyurcsány.”

  10. Hu gecci! Ez a drága negyed?
    Bele se merek gondolni milyen lehet az olcsó negyed.

    • Az a zsákfaluban van. Tapolcai Rózsadomb.

  11. Átsunnyogott az mszp-ből a dékába, aztán elsumákolta magát a parlamentbe.
    Most alakítja a kisvárosi kámánoga figuráját.

  12. Földes Péter:
    Van egy ország, amelyhez már csak lélekben van közünk. Itt élünk benne, vonatkoznak ránk a törvényei, nyelvét a legtöbben jól beszéljük. Magyarországnak hívják ezt az országot, emelkedettebb hangulatunkban hazának nevezzük.
    Alig van vele dolgunk, választott vezetőink eligazítják helyettünk, ami még hátravan. Még kapkodjuk a fejünket, csodálkozunk és felháborodunk, de idővel már azt sem. Beletörődünk, nem kapálózunk. Nyugszik a beteg.
    Nincs közünk hozzá, hogy milyen törvényeket hoznak és tartatnak be velünk, nem kérdez erről senki minket. Ha rákérdezünk, azt mondják, hogy mi akartuk.
    Mi akartuk, hogy egymás között adják-vegyék a földbirtokokat, kastélyokat, kiadóvállalatokat, szerkesztőségeket. Hogyha valamelyik nagyúrnak kiflire támad kedve, vesz magának egy pékséget, malmot hozzá és szántóföldeket. Ha flekkent enne, bevásárolja magát egy húsüzembe.
    Mintha moziban lennénk. Nézzük a filmet, nem tetszik, de még reménykedünk, hogy a végén minden jóra fordul. Hisz ez itt a mi filmünk, a mi pénzünkön forgatták, nekünk.
    Van egy ország, amely már csak nevében a miénk. Szeretjük, mert nem tudjuk nem szeretni. Itt születtünk. Vannak helyeink, amelyek kedvesek a számunkra, verseink, amelyeket csak mi értünk igazán és dalaink, amelyeket valamikor együtt énekeltünk, és amelyekről csak mi tudjuk, hogy miért volt jó együtt énekelni.
    Választott vezetőink félnek a tudástól, ezért akarnak tudatlan tömegeket látni. A tudatlan ember könnyebben manipulálható, neki könnyebb megmagyarázni, hogy a fekete miért fehér, a kicsi mitől nagy, a rossz miért jó.
    Van egy ország, ami már csak alig a miénk. Magyarországnak hívják, gondoljunk rá szeretettel!
    2022.07.01.

  13. Az nem világos, hogy akkor a városgazda miért a Győri kapuból hurcolássza a vizet a Népkertbe locsoláshoz.

  14. Padtársak!

    Ma e menjetek locsolni az Európa térre, mert esik az eső.
    Persze máskor sem jöttök, de nehogy ma gondoljátok meg magatokat.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Egy hozzászólás

  1. Mahir Kara
    2022.07.14. 17:30

    Nem tűnik fel, hogy a Bükk fensíkon sincs eső?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük