Ha a Kálvária lépcső melletti bozótos, sövényes, átláthatatlan helyet, – ami a bűnözés táptalaja – elválasztanák a lakóövezettől egy kerítéssel már sokat javítana a helyzeten, nem tudnának lesből támadni, elbújni. De kamerákra is szükség lenne, és komoly probléma a rossz közvilágítás is. Ezzel kapcsolatban levelet írt Szopkó Tibor alpolgármesternek és a terület önkormányzati képviselőjének is.

Mint az általa létrehozott Biztonságot Miskolcon Facebook oldalon beszámolt róla, a levél után fogadta Szopkó Tibor alpolgármester, aki azon túl, hogy sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, konstruktívan állt hozzá a javaslataihoz.

„Ígéretet kaptam a Kálvária domboldal és a Kisavas közti bozótos terület lakóövezet felőli elkerítésére, amely véleményem szerint a legsürgetőbb lépés. Továbbá javasoltam térfigyelő kamerák elhelyezését és a közvilágítási lámpatestek cseréjét is. Utóbbiak hosszabb átfutású idejűek, de szintén tervbe vannak véve. Bízom benne, hogy az ígéretek tettekre lesznek váltva. A számonkérés már a mi feladatunk lesz. De feladatunk az is, hogy nyitott szemmel járjunk és segítsük az arra rászorulókat lehetőségeinkhez mérten. Továbbá cél az is, hogy a Kálvária környéke után további városrészek is biztonságosabbá válhassanak majd” – írta.

Dolgoznak a lépcső mellett

Időközben további lépések is történtek, ugyanis a lépcső mellett a napokban egy sávban elkezdték kiirtani a bozótost, amely a férj reményei szerint a kerítésépítés első lépése.

„Két méteres sávban kiirtották a gazt, és a földmérésnél használatos cölöpöket is levertek, bízom benne, hogy ez már a leendő kerítés kijelölését szolgálja. Elmondhatjuk tehát, hogy elindult valami, remélhetőleg valóban meg is valósul a kerítés mihamarabb. Az ígéretet megkaptam” – mondta el portálunk megkeresésére.

Kérdeztük arról is, hogy az elmúlt hetekben miként sikerült – ha nem is feldolgozni a történteket, de valamennyire továbblépni. Mint mondta, igyekeznek visszatérni a korábbi életükhöz, a régi kerékvágásba, de azon a napon valami végleg megváltozott, ami ezt már nem teszi lehetővé. Példaként említette, hogy a feleségét azóta sehová nem engedik egyedül, ha ő nem tud vele menni, akkor a család valamely tagja segít be. Megemlítette azt is, hogy van egy közbiztonsági kezdeményezése, amelyben szeretne egy kampányt indítani, erről portálunknak hamarosan részletesebben is beszámol majd.https://www.boon.hu/helyi-kozelet/2022/07/valami-elindul-a-kalvarianal-a-tamadas-utan