Új fázishoz ért a miskolci turbó körforgalom építése

Az építési munkák most a következő fázishoz érkeztek. 2022. július 17-én (vasárnap), a reggeli órákban bevezetik a második ütem forgalmi rendjét:

A Király utca forgalmát a már kötőréteg szintig elkészült keleti oldali fél körpályára terelik át és megépül a körforgalom hiányzó két darabja, illetve kiépítésre kerül a körforgalom középszigete is; a Vörösmarty utca pedig továbbra is zsákutcaként működik mind a Soltész Nagy Kálmán utca, mind pedig a Corvin utca felől és a gyalogos közlekedés az előző ütemben kialakított módon változatlan formában marad.

Az Y-híd szerkezete már teljes egészében elkészült, a dilatációs szerkezetek is beépítésre kerültek. A híd – mint a legnagyobb projektelem – befejezéséhez hátra van aszfalt kopóréteg terítése, a szalag és gyalogos korlátok elhelyezése, festési munkák elvégzése.

A gyalogos közlekedést biztosító felvonók és a lépcsők munkái a végéhez közelednek, melyek befejezését követően elkezdődhetnek a gépészeti munkák is.

A kivitelező folyamatosan végzi a közvilágítási oszlopok, valamint a pálcás védőkorlátok építését is.

Ezzel egyidejűleg folyamatosan haladnak a híd körüli szervizutak útépítési munkái, a P+R parkoló kiépítése befejeződött, az aszfaltburkolat legfelső, kopóréteg szintje is elkészült.

A szervizutakon jelenleg a védőréteg és szegélyépítési munkák, illetve aszfaltozási munkák zajlanak, továbbá párhuzamosan a csapadékcsatorna építési munkák is folyamatosak, az ütemtervnek megfelelően halad a kivitelező.

A projekt műszaki átadás-átvételi eljárása 2022. október végével zárul, melyet követően az illetékes hatóságok megkezdik a forgalomba helyezési eljárást, így a közlekedők várhatóan 2022. december elején vehetik birtokba az elkészült Y-hidat, a körforgalmat és a Vörösmarty utca négysávossá bővített szakaszát.