Támogatás hiányában immár a 2. lapszámunk áll nyomdakész pdf-ben, várva, hogy nyomdába kerülhessen
Közlemény a print Műút folyóirat helyzetéről!
Kedves Olvasóink, Barátaink, Ismerőseink!
Támogatás hiányában immár a 2. lapszámunk áll nyomdakész pdf-ben, várva, hogy nyomdába kerülhessen.
A print Műút 2017-ben Megyei Prima-díjat nyert el. A Magyar Tudományos Művek Tárában (mtmt) 2019. július 9-től tudományos, lektorált fórumnak minősül. 2021-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség meghívásos pályázatán nyert el komoly támogatást. Akkor arról volt szó, hogy ez a támogatás, évente megújuló módon, három évre prolongált. Idén május 1-től még nem kaptunk értesítést a folytatásról, s értelemszerűen nem érkezett támogatás sem.
2022-ben az NKA 0 forinttal támogatta a print Műút folyóiratot. Miskolc MJV Önkormányzata 200 ezer forinttal tud, tervez támogatni minket.
Dacára annak, hogy itt szép eredményekről, évfordulókról stb. szerettünk volna értesítést küldeni, jelezni kívánnánk a szeretett Szerzőinknek, Előfizetőinknek, Olvasóinknak, hogy a kiadásban mutatkozó késedelem önhibánkon kívül állt elő. A támogatónktól több alkalommal is azt az információt kaptuk, hogy együttműködésünk folytatódni fog.
Mihelyst a támogatás megérkezik, készenlétben álló számainkat nyomdába küldjük, a példányokat azonnal terjesztjük.
Addig is, nagyon kérjük megértő türelmüket / türelmeteket!
És ha így is állunk, gondoljunk legalább a mai napon erre: 15 éves a Műút, kis kiadóként már 50 könyvet adtunk ki (van köztük Artisjus-, Erdődy Edit-, Komlós Aladár-díjas, Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjas könyv), 85 lapszámot állítottunk össze, számtalan rendezvényt tudhatunk magunk mögött – és a Műút Facebook-oldalának immár 10.000 követője van.
A Műút szerkesztősége
(Bazsányi Sándor, JeneiLászló, Kishonthy Zsolt, Kőrizs Imre, Simon Gabriella, Tasi Réka, Tellinger András)