NEKED IS KÖSZÖNJÜK, és hajrá fecskék, békák, kócsagok! A Greenpace elintézte
image2

Örülünk, hogy a döntéshozók végre belátták, hogy ez a 45 milliárd Ft-os beruházás egy nemzeti parkban elfogadhatatlanul nagy volt: soha nem térülne meg és helyrehozhatatlan természetpusztítással járna.

Ez a döntés nélküled nem született volna meg! Tiltakozó akciókkal és jogi úton is küzdöttünk azért, hogy leállítsák az esztelen természetrombolást,  de abban, hogy a politikusok meghallják a tiltakozást, nagy szerepe volt annak a sok ezer természetért aggódó magánszemélynek, akik támogattak minket, részt vettek az akcióinkon és aláírták az ezzel kapcsolatos petíciókat.

NEKED IS KÖSZÖNJÜK, és hajrá fecskék, békák, kócsagok! Minél előbb foglaljátok vissza élőhelyeiteket! 🐸🌳🐦💦🐟🦆☀️

Persze jogos a helyiek igénye, hogy szeretnének kulturált strandot és szeretnék élvezni a tó és a természet közelségét. Ez megvalósítható úgy, hogy az újratervezéskor összehangolják a természet védelmének szempontjait és a helyiek igényeit szelíd ökoturizmus keretében.

Az ökológiai és klímaválságnak ebben a kritikus szakaszában, egyre jobban szárazodó országunkban egyre sürgetőbb, hogy mindent megtegyünk természeti kincseink megőrzéséért, hogy azok továbbra is biztosíthassák számunkra az életet, az egészséges táplálékot, a tiszta vizet és levegőt.

Üdvözlettel:

a74e265d-rodics-katalin

Dr. Rodics Katalin

biodiverzitáskampány-felelős

Greenpeace Magyarország