Miskolc. Veres Úr most rendkívül elfoglalt, egy árva komposztáló kerettel a kezében próbálja az emberiséget és a Földet megmenteni. Könnyedén túllépett a fásítási programja totális kudarcán

Tisztelt Szopkó Úr!

Aki rossz padból válogat társakat, az úgy jár, mint Ön, hiteles információk helyett álságos szövegekkel téveszti meg a lakosokat a Minap nevű szócső gátlástalan kihasználásával.

Bicskanyitogató, hogy mindent, amivel Önök önös érdekből nem kívánnak foglalkozni, pénzhiányra hivatkozva széttárt karokkal, a kormányt szidva, álszent ábrázattal hárítanak el.

A valóság ezzel szemben az, hogy a városnak kb. 40 milliárdos költségvetése van, azaz pénzhiányról beszélni gusztustalan, inkább azt kellene megmagyaráznia, hogy ebből miért nem biztosítanak elegendő forrást kötelező önkormányzati feladatok ellátására, amikor rengeteg pénzt tudnak fordítani olyan dolgokra, amelyekről szó sincs az önkormányzati törvényben.

Másrészt aki nyitott szemmel jár a városban, lépten-nyomon a pazarlásnak, a pénz elherdálásának, a hanyag kezelésnek köszönhető tékozlásnak, pénzszórásnak a nyomaiba botlik.

Vegyük például az Európa tér fedőnevű szégyenfoltot, amelynek 3 éve tartó elhanyagoltságát alamuszi módon nemes célként beharsonázott örökbefogadási kezdeményezéssel próbálják lenullázni.

A képen azt láthatja, amint a járműközlekedésre alkalmatlan tűzoltósági felvonulási területen parkoló autó töri ripityomra a burkolatot és szakítja be a hipergagyi folyókát.



Ezt a kárt sokszori bejelentésem nyomán kevesebb mint egy éve javították – közpénzen, ami állítólag nincs – közel 2 millió forintért. Ezek szerint hülyeségre mégis van pénz? Természetesen polgármesterünknek a kocsmák érdeke minden másnál előrébb való, ezért a térre való behajtás alkohol szállítása céljából továbbra is megengedett, ezért aztán a burkolat kevesebb mint egy év elteltével ismét össze van törve. De ha kocsmáról van szó, a városnak semmi sem lehet elég drága, majd megjavíttatják milliókért újra meg újra. Vagy hagyják, hogy az EMBEREK botladozzanak a kifordult, törött köveken. Mert az ember maguknak nem számít. Na és az arcpírt sem ismerik. Talán még maguk is elhiszik, amit a Minapban megíratnak.

Akad ennél sokkal ütősebb fotó is, amelyen az látszik, amint két seriffnek öltözött jelmezes igyekszik szemérmesen félrenézve elsétálni a jármű mellett, miközben az operettsereg fenntartása 2021-ben 730 millióba került. Nocsak, sétálgató emberkékre is van pénz? Ez a következménye, ha a mindenféle bizottsági pozíciókat kifizető helynek tekintve politikai funkcik foglalják el hozzáértő szakemberek helyett.

Veres úrnak legalább hatszor elküldtem a tér tervezőjének hivatalos levelét (tudja, céges papír, pecsét, aláírás), amelyben egyértelműen nyilatkozik, hogy a tér burkolata nem alkalmas gépjárművek közlekedésére. Mit gondol, Szopkó Úr, ha eddig nem sikerült megvilágosodnia, és a NEM ALKALMAS kifejezés jelentését értelmeznie, van értelme ehhez az emberhez fordulni? Aki egyébként is most rendkívül elfoglalt, egy árva komposztáló kerettel a kezében próbálja az emberiséget és a Földet megmenteni. Könnyedén túllépett a fásítási programja totális kudarcán, és máris új fába vágta a fejszéjét. Ne aggódjon, ez sem kecsegtet több sikerrel.

Önnek is fel lett ajánlva ingyenes idegenvezetés a téren, nem élt vele, ami azt igazolja, nem érdeklik a választási körzete problémái. Pedig a tér legnagyobb gondjaival még nem is foglalkoztunk. Azért egyet se búsuljon, mert ami késik, nem múlik.

Üdvözlettel, Dr. Gáti Attila