Amikor az MSZP végkilégítette Gúr Nándort is, akinek cége, a Busszola Bt. 17 millió forintért adhatott tanácsot

Ilyen például a 32 milliót nyerő Tirjana Bt. is, amely Litresits András, az MSZP-t a Nemzeti Választási Bizottságban is képviselő ügyvéd cége. Litresits amúgy ügyvédi irodáján keresztül közvetlenül is kapott még egyszer ötmillió forintot a párt jogi képviseletéért. De a párt kompenzálta a parlamentből 2018-ban kieső Gúr Nándort is, akinek cége, a Busszola Bt. 17 millió forintért adhatott tanácsot a pártnak.

Még nála régebbi arcok is kamatoztatni tudják kapcsolataikat és képességeiket. A Baranya megyei egykori MSZP-elnökhelyettes, Fuchs Gábor cége, az Innuo Bt. 14 millió forintért kapott szerződést, míg Czudar Sándor valamikori MSZP-ügyvéd felesége, Czudar Sándorné cége, a Consiliar Pro Tanácsadó Kft. csaknem 13 millió forintért adhatott tanácsot a pártnak. Hatmillió forintot kapott még a szintén Puch Lászlóhoz köthető Hungaroholding, ez a szerződés azonban 2018-as, tehát még abból az időből származik, amikor Puch személyesen irányította az MSZP-s hátországot.

A választási eredmények tükrében

A 2018-tól kezdődő választási ciklust az MSZP még bőven 10 százalék feletti támogatottsággal kezdte, népszerűségük azonban 2019-ben már inkább az öt százalékhoz közelített. Bár az ellenzéki pártok támogatottsága egymáshoz képest is változott, az MSZP az utóbbi években mindig, stabilan és jóval népszerűtlenebb volt a Jobbiknál és a Momentumnál. Ehhez képest pedig mindenképpen siker, hogy a másik két párthoz hasonlóan végül 10 fős frakciót alakíthattak az idén megalakult Országgyűlésben.https://telex.hu/belfold/2022/07/11/mszp-frakcioszerzodesek-puch-sapienzia