47 éves korában öngyilkos lett Claessens Peter az egyik leggazdagabb magyar

47 éves korában öngyilkos lett Claessens Peter Somogy megyei agrárvállalkozó, értesült az mfor.hu. Halálhírét több hozzá közelálló személy is megerősítette a lapnak. Claessens Peter az otthonában végzett magával.

A lap cikkében azt írja, a belga származású magyar vállalkozónak családi és üzleti nehézségei voltak. Adócsalás miatt a NAV vizsgálatot folytatott ellene, gyanúsítottként megtörtént a meghallgatása is, de vádat nem emeltek ellene.

Az agráriumban tevékenykedő vállalkozó és testvérei a 32,4 milliárdos vagyonukkal az 55. leggazdagabbnak számítottak Magyarországon A 100 leggazdagabb listája szerint. A Claessens család cégét vezető Peter 1995 óta élt Magyarországon Somogyszob Nagybaráti-pusztán. Több mint negyedszázada vásárolták meg a Dél-somogyi Állami Gazdaság romos telepét, ahol a megye legmodernebb állattartó vállalatát hozták létre. Ma már a család Somogy megyében összesen 10 önálló telephellyel rendelkezik, és a több mint 300 főt foglalkoztató csoport a térség egyik legnagyobb munkaadója. A Claessens család tagjai szerezték a legnagyobb – 900 hektárt meghaladó – területet Somogy megyében a 2015-2016-ban lebonyolított állami földárveréseken Ángyán József jelentése szerint.

A család tulajdonában lévő cég árbevétele tavaly ismét meghaladta a 30 milliárd forintot, adózás előtti eredménye pedig 5 milliárd forint körül mozgott.

Claessens Peter, idén júniusban a Külgazdasági és Külügyminisztériumban vette át a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést, amivel az agrárgazdaság területén végzett, különösen az innovatív technológiák hazai alkalmazása terén nagy jelentőségű, több évtizedes munkáját ismerték el.

Figyelem!