Skip to content

Úgy viszik a Sony viselhető klímáját a hőség miatt, mintha ingyen lenne –pedig olcsó

Úgy viszik a Sony viselhető klímáját a hőség miatt, mintha ingyen lenne –pedig olcsó

A Sony már a harmadik generációt fejlesztette ki a Reon Pocket nevű készülékből, ami nemcsak hűteni, fűteni is képes az embert.

Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a nyári kánikulában már mindenkinek eszébe jutott, hogy milyen jó lenne, ha a klímát egész nap magunkkal tudnánk cipelni. Kiderült, ez a gondolat már a Sonyban is felmerült, olyannyira, hogy három évvel ezelőtt piacra dobta az első, viselhető klímát – írja a SoraNews24. A lap beszámolója szerint az elmúlt hetekben rengeteget adott el a gyártó a készülékből Japánban a kánikula miatt.

A Reon Pocket egy nagyjából tenyér nagyságú eszköz, amit a két váll közé, a nyakra kell felerősíteni, így a hűvös levegőt az ember háta felé fújja.

Az első ilyen készülék közösségi finanszírozós modellben készült el még 2019 júliusában: a 66 millió jenes (a mostani, háborús inflációban nagyjából 196 millió forintos) célösszeget egy hét leforgása alatt sikerült elérni. A Sony 2020-ban kezdte el árulni a terméket, és két nap leforgása alatt 10 ezer darabot szállított le.

A Sony nem kifejezetten reklámozta a terméket, a YouTube-on azonban több olyan videó is van, amin bemutatják a Reon Pocketet.

A Sony egyébként 2022 elején készítette el a készülék harmadik generációs változatát, ami 50 százalékkal jobb hűtési hatékonysággal bír, mint az előző modell. Kapott például egy mozgásérzékelőt, így a hűtés intenzitása a viselője mozgásától is függ.

A kütyüt 100 perc alatt lehet teljesen feltölteni egy USB-C aljzaton keresztül, ami 8–61 óra hűtést, valamint 27–54 óra fűtést biztosít a viselőjének attól függően, hogy milyen intenzitással használja azt.

A készüléket egyébként hasznosságához képest viszonylag olcsón, 109 dollárért, vagyis nagyjából 44 ezer forintért árulja a vállalat.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük