Skip to content

Helikopterrel ment megnézni a huszárok lovait a honvédelmi miniszter

Helikopterrel ment megnézni a huszárok lovait a honvédelmi miniszter

A honvédelmi tárca egyelőre nem adott magyarázatot arra, mi indokolta, hogy a minisztert így szállítsák Szilvásváradra.

A honvédség helikopterével érkezett Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter még kedden a szilvásváradi Állami Ménesgazdasághoz, hogy szemrevételezze a huszárok lovait. Látogatásáról a miniszter Facebook-oldalán videó is megjelent.

„Ma Szilvásváradon, az Állami Ménesgazdaságban jártam, ahol a Honvéd Huszárság újraalapításának második évfordulója alkalmából rendezett bemutatón vettem részt. Mindent meg fogok tenni azért, hogy a Honvéd Huszárság továbbra is fejlődjön. Célom, hogy minél több magyar huszár legyen magyar, szilvásváradi lipicai lovon! Hajrá, magyar huszárok!” – írta a tárcavezető az utazásról.

Magyar Narancs a Honvédelmi Minisztériumhoz fordult, mert kíváncsiak voltak, mi indokolta, hogy a levegőben szállítsák a minisztert a látogatásra. Választ azonban nem kaptak.

A lap egyébként úgy számolt, hogy aki saját költségen akar helikopterezni ma, annak egy 320 kilométeres útért nagyjából 600-700 ezer forintot kellene fizetnie. Ezt a jelenlegi kínálatot figyelembe véve becsülték meg: az egyik légi szállító vállalkozás a 30 kilométeres Ferihegy-Mogyoród útvonal megtételét 60 ezer forint szállítási díjért teljesíti.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



3 Comments

  1. Névtelen
    2022.07.08. 06:17

    BIZTOSAN NAGYON SÜRGŐS VOLT, GÉPKOCSIVAL TÚL MESSZE VAN BUDAPESTTŐL SZILVÁSVÁRAD,EZÉRT KELLETT HELIKOPTERREL MENNIE . . .
    A HUSZÁRSÁGRA, MINT KÖNNYŰLOVAS EGYSÉGRE PEDIG – LÁSSUK BE, LÁSSUK BE – A MODERN HADÁSZATBAN, A MODERN HADÁSZATBAN ELKERÜLHETETLENÜL SZÜKSÉG VAN . . .

  2. Névtelen
    2022.07.08. 10:23

    A horthy-korszak reinkarnációja. Ezek szellemileg és erkölcsileg két emberöltővel vannak lemaradva a világ normális részétől

  3. kázmér
    2022.07.09. 19:34

    Bátor tábor: a hős Orbánt meghívják Ukrajnába-de nem megy, ezalatt a nemes honvédelmi miniszter helikopterrel inspiciálja a lovasságot, szegény Szendi pedig állja a sarat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük