Skip to content

DVTK. Krebs Levente az ifjúsági Európa-bajnokságon indul

DVTK. Krebs Levente az ifjúsági Európa-bajnokságon indul

Július 6-tól tíz napon át Belgrádban kerül megrendezésre az Ifjúsági Asztalitenisz Európa-bajnokság, ahol Krebs Levente személyében diósgyőri sportolónak is szurkolhatunk. A főszereplőt és a szakosztály vezetőjét, András Miklóst a célokról és a várakozásokról kérdeztük a kontinensviadal előtt.

Krebs Levente az ifjúsági Európa-bajnokságon indul

Krebs Levente pályafutása második Európa-bajnokságára készül piros-fehér színekben a három évvel ezelőtti serdülő kontinensviadalt követően. A DVTK U19-es válogatottja három hetes válogatott edzőtáborral készült az Eb-re, ahol egyesben, párosban, vegyes párosban és a csapatversenyben is érdekelt lesz.

– Három hetes felkészülései edzőtáborral hangolt a válogatott az Eb-re – kezdte Krebs Levente. – Az első héten Budapesten, a Nemzeti Sportközpontban-, a másodikon Pozsonyban-, utána pedig  Szombathelyen készültünk. Ezek összességében jól sikerültek, a csapat összerázódott és összekovácsolódott.

A diósgyőriek asztaliteniszezője első Európa-bajnokságán hatodik lett a csapatversenyben, ám idén más célokkal vág neki a válogatott az A divíziónak, míg egyesben Krebs Levente több győzelmet is szeretne aratni.

– Jelenleg nem olyan erős a csaptunk, úgyhogy idén az A divízióban maradás a cél. Ez szerintem sikerülni is fog, bizakodó vagyok, és nem félek tőle. Egyéniben nem nagyon tűznék ki konkrét célt, nem ismerem annyira a mezőnyt, hisz rég voltam Európa-bajnokságon. A célom az, hogy minél jobban játsszak, amiért mindent meg fogok tenni. Eredmény szempontjából, ha ez sikerül, akkor reális lehet a 32 közé kerülés. Ehhez körülbelül 3 meccset kell nyerni, de ez az indulók számától és a lebonyolítástól is nagyban függ.

– Bízom benne, hogy helyt fog állni – vette át a szót András Miklós, szakosztályvezető. – Nagyon nehéz megmondani milyen lesz a mezőny. A covid után nem lehet tudni kik fognak indulni. A fő cél az, hogy minél több tapasztalatot szerezzen, és minél jobban játsszon. Örülök, hogy kijutott, mivel így megérzi az izét milyen egy Eb-n Magyarországot és a DVTK-t képviselni. Nagyon fontos, hogy ezeket átérezze, a válogatott és a Diósgyőr címeres mezének jelentését. Ha felveszed teljesíteni kell, és szívvel lélekkel harcolni. Biztos vagyok benne, hogy mindent meg fog tenni a jól szereplésért. Ez a verseny a nyári felkészülés szempontjából is fontos. Mindjárt itt van a következő szezon, ha játszanunk kell bejátszást, az közeledik. Neki is fontos lesz, hogy jó formában tudjon oda állni, ami a két hónap múlva induló bajnoki mérkőzésen is számít majd.

Július 6. és 10. között a csapatversenyeket rendezik a belgrádi Eb-n, majd annak végeztével, jövő hétfőn indulnak az egyéni és páros küzdelmek. A magyar U19-es fiúk a belgákkal, a horvátokkal és a norvégokkal kerültek egy kvartettbe, míg Krebs Levente vegyes párosban Laskai Írisszel, férfi kettesben pedig még nem tudni kivel indul.

Ifjúsági Asztalitenisz Európa-bajnokság – Belgrád

Krebs Levente programja

Július 6–10. (szerdától vasárnapig) – csapatverseny
Július 11–15. (jövő hétfőtől péntekig) – egyes, vegyes páros
Július 12–15. (jövő keddtől péntekig) – páros



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük