A miskolctapolcai Calimbra Wellness és Konferencia Hotel például teltházzal üzemel

Erről a tulajdonos, Ostorházi Imre nyilatkozott szerkesztőségünknek.

– Ebben a szezonban azt figyelhettük meg, hogy a vendégek korábban akár már 2-3 hónappal is jelezték szobafoglalási igényüket az utazás előtt, különösen nyáron, addig most csak 1-2 héttel előre foglalják le hotelszobáikat. Ugyanakkor nyáron nem 2-3 napra jönnek, hanem 4-5 napot is eltöltenek nálunk félpanziós ellátással – emelte ki a tulajdonos. Ostorházi Imre a miskolctapolcai Kikelet Club Hotelről is hasonlóan nyilatkozott, ott is teltházzal működnek.

Mindkét szálláshelyen túlnyomórészben, 97 százalékban belföldi vendégek töltik vakációjukat. Százból 3 vendég pedig a környező országokból érkezik hozzájuk.

Vendégházak és apartmanok tulajdonosaival is beszélgettünk. Arról számoltak be, hogy miskolci belvárosi vendégházaikba inkább „egyéjszakás” vendégek érkeznek – ez igaz a nyári és a téli keresletre is –, és ott főként külföldiek foglalnak: lengyelek, csehek, szlovákok és ukránok. Miskolctapolcát – ahol szintén vannak vendéghelyeik –, főként a hazai turisták keresik, akik családjukkal együtt 2-3 éjszakát töltenek átlagosan a szálláshelyen, és főként hétvégén érkeznek. Emiatt júniusban gyakran voltak teltházas napjaik, míg hétköznap nem volt ekkora kereslet eddig, a tapasztalataik szerint.

boon.hu