Tősgyökeres.  Sebe-Gazdig Juditot indítja a Velünk a Város

Sebe-Gazdig Juditot indítja a miskolci közgyűlés baloldali Velünk a Város frakciója a szeptember 25-re kiírt időközi önkormányzati választáson. A miskolci 3-as számú egyéni önkormányzati választókörzet mandátuma azért üresedett meg, mert Hegedűs Andrea, a Demokratikus Koalíció színeiben a baloldali országos listáról képviselői helyhez jutott az Országgyűlésben. A két megbízatás a törvények szerint összeférhetetlen, ezért Hegedűs Andrea lemondott az önkormányzati képviselőségről. Mivel Hegedűs Andrea 2019-ben a DK-sként lett a Velünk a Frakció tagja, ezért pártja kapott lehetőséget, hogy megüresedett helyére jelöltet állítson.

A jelöltbemutató sajtótájékoztatón dr. Simon Gábor, a Velünk a Város frakció vezetője bejelentette: a képviselőcsoport teljes mellszélességgel Sebe-Gazdig Judit mögött áll és a kampány során mindent megtesznek, hogy mandátumot szerezzen a közgyűlésben és ne csökkenjen a városvezető frakció létszáma.

Sebe-Gazdig Judit családi vállalkozás tagja, tősgyökeres miskolci és – mint mondta – igazi lokálpatriótának tartja magát. Elmondása szerint mindig is odafigyelt tágabban vett lakókörnyezete rendezettségére, megoldandó problémáira. Kijelentette: megválasztása esetén a Hegedűs Andrea által megkezdett munkát szeretné folytatni, a politika magyarországi palettáján pedig a Demokratikus Koalíció iránymutatása és értékrendje áll a legközelebb hozzá.

boon.hu