Skip to content

Szökött fogoly keresését gyakorolta a két börtönőr, amikor eltűntek a Kis-Dunában

Szökött fogoly keresését gyakorolta a két börtönőr, amikor eltűntek a Kis-Dunában

UPDATE 14.20 – befutott a BVOP hivatalos közleménye

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) az alábbi közleménnyel számolt be a tragikus eseményről, egy fontos tényezőt tekintve pontosította információinkat.

Az elsődleges információk alapján a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték a helyszínen, melynek során – eddig nem ismert okból – a  vízben elmerültek. A büntetés-végrehajtási szervezet, a rendőrség és a katasztrófavédelem munkatársai jelenleg is nagy erőkkel keresik az eltűnt kollégáinkat.

A helyi hírportál a Dunaújváros Online írta meg, hogy a pálhalmai BV-intézet két kutyakiképzője munka közben a Dunába esett Rácalmásnál hétfő délelőtt. Mindketten elmerültek, nagy erőkkel keresik őket. Azt írják több tűzoltóegység, valamint mentők érkeztek a rácalmási kishídhoz.

A Blikk úgy tudja, hogy a két emberen nem volt mentőmellény, amikor a vízbe esett.

Ahogy korábban megírtuk, hétfőn délelőtt elmerült a Kis-Dunában a büntetés-végrehajtás két munkatársa Rácalmás közelében. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BVOP) közlése szerint a Pálhalmai Büntetés-végrehajtási Intézet és a Márianosztrai Fegyház és Börtön munkatársai szolgálati ebek kiképzését végezték, aközben tűntek el a vízben.

Blikk úgy tudja, hogy a két hivatásos állományú tiszthelyettes teljes felszerelésben, bakancsban, bevetési ruhában, fegyverrel, bilinccsel együtt esett a Dunába. Mentőmellényt nem viseltek. A csónakjuk a rácalmási Kis-Duna-híd közelében borult fel, miközben a kutyáikkal egy olyan szökött rab keresését gyakorolták, aki a folyón át akart menekülni. A két szolgálati kutya ki tudott úszni a partra, a fegyőrök azonban elmerültek.

A lap szerint a két szerencsétlenül járt embert a kollégáik, rendőrök és tűzoltók is keresik abban reménykedve, hogy sikerült megkapaszkodniuk a part menti fák vízbe lógó ágaiba. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett. A rendőrség közösségi oldalakon arra kérte a környékbelieket, hogy ha van drónjuk, vigyék a helyszínre, hogy minél nagyobb területet tudjanak átvizsgálni a levegőből.

Makula György, a BVOP Kommunikációs Főosztályának vezetője azt mondta a Blikknek: bíznak abban, hogy a kollégáik ki tudtak jutni a partra, és csak a kimerültség miatt nem tudták még felvenni velük a kapcsolatot.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük