Skip to content

Lalik Petra és Kovács Máté válogatott viadalon versenyzett

Lalik Petra és Kovács Máté válogatott viadalon versenyzett

Június 29-én, Székesfehérváron került megrendezésre az U18-as Négy Nemzet Válogatott Viadal, ahol két atléta képviselte a DVTK-t a magyar válogatottban.

Lalik Petra és Kovács Máté válogatott viadalon versenyzett

A Bregyó közi Regionális Atlétikai Központban a Csehország, Szlovákia, Szlovénia és Magyarország részvételével rendezett egynapos korosztályos válogatott viadalon Kovács Máté 3000 méteren indult. A piros-fehérek futója éppen, hogy hazaérkezett a hegyifutó vb-ről és már újra versenyzett. Ezúttal a hét és fél körös távon 9:06.04-es egyéni csúccsal a második helyen ért célba a cseh Dočkal Daniel mögött, és szerzett ezüstérmet.

– Eléggé idegen volt számomra ez a mai verseny – kezdte a dobogós hosszútávfutó. – Nem volt nagy segítség hogy a hétfői és keddi napom az utazásról szólt, és eleve beugróként indultam ma. Maga a verseny nagyon izgalmas volt. Kimondottan taktikaira sikerült, így nem született gyors időeredmény, sokan szenvedtek a meleg időjárással is. Összességében a hegyifutó vb után nehéz volt újra gyors pályaversenyen küzdenem, de megvagyok elégedve magammal.

A DVTK másik indulója Lalik Petra 400 gáton állt rajthoz múlt heti betegsége után, ami miatt a felnőtt bajnokságot is kihagyni kényszerült. A székesfehérvári visszatérésen, a még nem száz százalékos állapotban lévő atléta 1:03.41-es időeredménnyel az ötödik lett. A miskolci sportoló fő versenye viszont hat nap múlva következik majd, az U18-as Európa-bajnokság Jeruzsálemben, ahol remélhetőleg pár héttel ezelőtti formájában szurkolhatunk neki.

U18-as Négy Nemzet Válogatott Viadal

3000 méter

Kovács Máté 2. hely

400 méter gát

Lalik Petra 5. hely



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük