Skip to content

Böjte Csaba szomorú, de továbbra is gyerekeket akar menteni

Böjte Csaba szomorú, de továbbra is gyerekeket akar menteni

A nevével fémjelzett alapítványnál kirobbant gyerekbántalmazási ügy után a Mandinernek azt mondta: „Ha csak egy kicsit is sárosak lettünk volna, a román hatóságok nekünk is adtak volna egy pár évet!”

Böjte Csaba korábban a Facebookon Teréz anya gondolatait ajánlotta a gyerekek figyelmébe, miután a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt munkatársát, egy bizonyos K. Sz.-t első fokon 30 évre ítélték, mivel a rábízott gyerekeket rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta éveken át. Most a Mandinernek nyilatkozva is ezeket a gondolatokat osztotta meg: „Amit az évek hosszú során át felépítettél, egy másodperc alatt romba dőlhet. Ne törődj vele! Te csak építs!”

Mint mondta, az ügy kapcsán megrázkódtatás érte őket és szomorúak, de nem adják fel küzdelmeiket a gyermekek mentése érdekében.

A szerzetes a lapnak hangsúlyozta, hogy K. Sz. magányos elkövető volt, az ügyben nyomozók pedig „nagyon utánanéztek mindennek”. Ahogy Böjte Csaba fogalmazott: „Ha csak egy kicsit is sárosak lettünk volna, a román hatóságok nekünk is adtak volna egy pár évet!”

A Csíkszeredai Bíróság a maximálisan kiszabható 30 éves szabadságvesztésre ítélte elsőfokon a Dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik volt munkatársát. A 35 éves K. Sz. tíz év alatt, 2007 és 2017 között összesen 36 bűncselekményt követett el. A vádiratban szerint K. Sz. előbb az alapítvány által működtetett tusnádfürdői Szent László Gyermekvédelmi Központban, majd a Kászonaltíz községhez tartozó kászonimpéri Szent Katalin Otthon nevelőjeként követett el szexuális bűncselekményeket a rábízott gyermekek ellen. Összesen 15 áldozata volt, mindannyian fiúk, és mindegyikük kiskorú volt, amikor az esetek történtnek – a legfiatalabb nyolcéves sem volt, a legnagyobb 16 éves.



               

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem az eszakhirnok.com nézeteit tükrözik. Mi a hírt/eseményt közöljük, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.



2 Comments

  1. Névtelen
    2022.07.03. 09:14

    tíz éve émelygek a mindenfelől sztárolt szoknyásbácsitól. jó kezdet.

    3
    1
    • Névtelen
      2022.07.03. 11:22

      Ugyan már! A jakobinus elvtársaid már több száz éve émelyegnek itt.

      Sebaj! Majd intézik agysebészek a franciákat

      2
      1

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük