Nagymező. A Vörös-meteor töbörben erősen emelkedik a hőmérséklet  (Tegnap éjfélkor)

Újból jelentkezett kollégánk, Horváth Csongor. Tájékoztatása szerint a bukk.meteopont.hu munkatársa, Kerékgyártó Róbert szerint a tűzhöz legközelebbi állomás a Vörös-meteor töbörben van. Az állomás adatain az látszik, hogy erősen emelkedik a hőmérséklet, amit az okozhat, hogy a felerősödő szél segíti a tűz terjedését. Mint ahogy azt a szakember elmondta: azért tette nyilvánossá az adatokat, hogy segítsen – a probléma ugyanis az, hogy ez a töbör már konkrétan a Nagymezőn található.

22:14

Röviddel ezelőtt telefonon jelentkezett be kollégánk, Horváth Csongor. Mint mondta, a jávorkúti szerpentint már lezárták, ők a Lusta-völgyön keresztül jutottak el egészen a Bükk-fennsíkon található Mennyecske-töbrökig. Itt fordították vissza őket a katasztrófavédelem szakemberei, viszont fotókat innen még tudott készíteni, ezeket rövidesen a minap.hu-n is mutatjuk.

Hozzátette, információi szerint a tűz nemcsak a teljes Bükk-fennsíkot, de a jávorkúti éttermet és panziót is veszélyezteti, arról ellentmondásos információink vannak, hogy ott jelenleg még vannak-e emberek.

21:16

Az index.hu arról ír, hogy idei volt a harmadik legmelegebb június az 1901 óta vezetett mérések sorában Magyarországon. Egyes délkeleti területeken pedig 122 éve nem volt ilyen meleg és száraz a június.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint az idei júniusi rekordhőmérséklet a harmadik legmelegebb Magyarország időjárásának történetében.

Mint írták: idén is szokatlanul meleg volt a június, és a hónap vége ismét hőséggel telt. A hónap 22,1 fokos átlaghőmérsékletével országosan a harmadik legmelegebb lett 1901 óta, megelőzve a tavalyit.

boon.hu